Ultima oră

Primaria a preluat Spitalul Marasesti

Dan Chiriac
30 iul 2010 619 vizualizări
Al doilea spital trecut in subordinea autoritatilor locale este cel de la Marasesti u primarul Vlase a semnat pentru ca s-a simtit obligat u azi, si spitalele din Adjud si Panciu ar putea fi preluate de catre autoritatile locale

Ieri a fost facut un nou pas spre descentralizarea spitalelor din judet. Dupa ce primul spital trecut in administrarea autoritatilor locale a fost cel din Odobesti, Directia de Sanatate Publica a batut palma si cu Primaria orasului Marasesti, care a preluat spitalul din localitate. "Ne-am inteles cu primarul Constantin Vlase pentru ca spitalul sa fie preluat de autoritatile locale. Au pus citeva amendamente, care prevad ca salariile sa fie platite in continuare de catre Casa de Asigurari de Sanatate sau ca Primaria sa fie ordonator principal de credite. Aceste doleante nu sint trecute intr-o anexa, ci apar ca obiectiuni ce sint mentionate sub semnaturile celor doua parti", ne-a spus dr. Catalin Graur, directorul DSP Vrancea. Primarul Constantin Vlase crede insa ca trecerea a fost facuta dupa metoda "pumnului in gura". "In conceptia mea ce s-a facut nu e descentralizare. Ministerul Sanatatii trebuia sa aiba grija si de spitale, si de medici si medicamente. Noi am semnat protocolul de predare-primire pentru ca asa ne-au obligat. Consiliul Local m-a imputernicit pe mine sa semnez acest protocol, cu amendamentele care le-am trecut sub semnaturi. Acum urmeaza sa le prezint consilierilor noua situatie. Apoi urmeaza ca bugetul spitalului sa fie inclus in bugetul primariei si vom fi nevoiti sa facem rectificare. Apoi vom face Consiliu de Administratie la spital, vom vedea care este situatia si vom lua in calcul si problema managerului. Vom vedea daca acesta este numit legal, pentru ca avem un director interimar si ramine de vazut daca acesta doreste sa mai conduca spitalul. Orice ar fi, spitalul va trebui sa functioneze, chiar daca ne-au redus si numarul de paturi", ne-a spus Constantin Vlase. Directorul Spitalului Marasesti asteapta inca sa vada rezultatele trecerii spitalului in administrarea autoritatilor locale. "Sa vedem ce va fi, eu nu pot sa-mi dau o parere acum. Poate ca aceasta descentralizare a fost conceputa de cineva folosind niste resorturi logice. Eu ca manager am probleme cu inundatiile si caut solutii sa repar spitalul. Este posibil sa se schimbe si conducerea spitalului. Chiar am avut o discutie cu viceprimarul si i-am transmis ca este posibil sa nu mai doresc sa fiu manager pentru ca sint foarte multe probleme care nu tin de mine", a spus dr. Constantin Barbu. Azi, alte doua spitale din judet ar putea fi preluate de catre autoritatile locale. "In cursul zilei ma voi intilni cu primarii din Adjud si Panciu si speram sa ajungem la o intelegere pentru ca spitalele din localitatile respective sa fie preluate de autoritatile locale. Speram sa ne intelegem si cu cei de la Consiliul Judetean, care ar trebui sa preia Spitalul Judetean, dar si spitalele din Vidra si Dumbraveni. Daca la Spitalul Judetean exista probleme din cauza datoriilor foarte mari, cei de la CJ ar trebui sa preia neconditionat spitalele din Vidra si Dumbraveni", a mai considerat Catalin Graur. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.