Ultima oră

Comuna Gugesti isi face strategie de dezvoltare pe 10 ani cu bani europeni

Mihaela Beșleagă
30 iul 2010 2158 vizualizări
Ieri a avut loc lansarea proiectului Strategii de dezvoltare a localitatii Gugesti, perioada 2010-2020 , o investitie de aproape 440.000 lei, cu fonduri de la Uniunea Europeana

Primaria comunei Gugesti a gazduit ieri lansarea unui proiect asteptat de intreaga comunitate, privind elaborarea Strategiei de dezvoltare a localitatii Gugesti, pentru perioada 2010-2020. Primarul Vasile Vatra a spus, la debutul prezentarii, ca spera sa realizeze o strategie eficienta pentru dezvoltarea comunitatii. "Strategia de dezvoltare a localitatii este un abecedar al primarului", a declarat edilul. Obiectivul proiectului il constituie dezvoltarea capacitatii de formulare a politicilor publice pentru dezvoltarea comunitara, sociala si economica la nivelul comunei Gugesti. Grupul tinta al proiectului este format din 39 de persoane, angajati ai primariei, care vor stringe si vor analiza toate datele necesare realizarii acestei strategii locale. "Principalele activitati ale proiectului sint: desfasurarea sesiunii de instruire destinata personalului din cadrul Primariei Gugesti, elaborarea strategiei de dezvoltare, evaluarea ex-ante a acestei strategii si consultarea publica a strategiei", a spus Nicoleta Lefter, managerul de proiect. Camelia Cotun, reprezentantul Institutiei Prefectului prezent la lansare, a apreciat ca binevenita initiativa, care va ajuta, printre altele, la imbunatatirea infrastructurii si la sprijinirea mediului de afaceri. Aceasta a completat insa ca implementarea proiectului are si un dezavantaj, acela ca in 2013 va aparea o alta planificare a strategiei la nivel national. Un exemplu mai putin fericit a fost dat de primarul comunei Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, care a esuat in implementarea acestui tip de proiect. "Este un proiect la care multi primari viseaza. Recunosc, si eu l-am implementat si a esuat, l-am tras pe linie moarta. Speram sa vina o guvernare mai buna, sa dea drumul la dezvoltarea localitatilor, care este frinata total", a spus primarul Zamfirescu. La prezentarea acestui proiect au fost prezenti, printre altii, si primarii din Timboiesti, Urechesti si Obrejita. Valoarea totala a proiectului de la Gugesti este de 438.950 lei, din care 430.171 lei sint asigurati din Fondul Social European, iar partea de cofinantare, de 2%, reprezentind 8.779 lei, este suportata de Primaria Gugesti. Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative. Din valoarea totala a proiectului, 70% reprezinta suma necesara pentru consultanta pentru elaborarea strategiei. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 12 luni, la sediul Consiliului local al comunei Gugesti. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.