Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala:Fidel Castro va publica o noua carte in luna august

Ziarul de Vrancea
29 iul 2010 419 vizualizări
China: 12 morti si 15 raniti grav in urma unei explozii; ; Rebelii siiti din Republica Yemen au eliberat 200 de soldati

China: 12 morti si 15 raniti grav in urma unei explozii


Cel putin 12 persoane au murit si 15 au fost ranite miercuri dupa o explozie la o fabrica abandonata de plastice si de chimicale, in orasul Nanjing, a declarat televiziunea locala. Explozia a cuprins cladiri pe o suprafata de 100 m, bucatile de moloz lovind un autobuz aflat in trecere, in care multi dintre pasageri au fost raniti. Ferestrele cladirilor s-au spart pe o distanta de peste 3 km de locul accidentului. Echipele de salvare au stins focul si cerceteaza daramaturile in cautarea ranitilor sau a cadavrelor, a anuntat agentia locala de stiri Xinhua. O prima ancheta a aratat ca explozia din districtul Quxia a fost cauzata de o scurgere de gaze, informeaza Reuters.


Suspect nazist acuzat in Germania de uciderea a 430.000 de evrei


Un fost gardian al unui lagar de exterminare nazist a fost pus sub acuzare pentru participarea la uciderea a 430.000 de evrei si pentru alte crime in tipul celui de-al treilea Reich, au declarat miercuri procurorii germani. Samuel Kunz (88 de ani) a fost informat saptamana trecuta de punerea sub acuzare pentru crimele din lagarul de exterminare de la Belzec din Polonia, unde, dupa cum se pretinde, a lucrat ca si gardian din ianuarie 1942 pana in iulie 1943, a declarat procurorul Christoph Goeke din Dortmund. Autoritatile au descoperit recent cazul Kunz in timp ce studiau niste documente vechi legate de procesul lui John Demjanjuk (90 de ani) care a fost judecat la Munchen pentru uciderea a 28.060 de evrei in calitate de gardian al lagarului de la Sobibor. Dupa ce mass-media din Germania a semnalat in repetate randuri trecutul nazist al lui Kunz, procuratura din Dortmund a inceput o investigatie asupra afirmatiilor, informeaza Fox News.


Yemen: Rebelii au eliberat 200 de soldati


Rebelii siiti din Republica Yemen au eliberat miercuri 200 de soldati capturati in urma cu doua zile si au promis eliberarea altor detinuti, atat civili cat si militari. Soldatii care apartin Regimentului 72 al Armatei Republicane au fost luati ostatici de rebelii Huthi in timpul luptelor din regiunea Al-Amishiya. Rebelii au preluat luni controlul asupra postului militar din Al-Zaala, dar Ministerul Apararii a negat capturarea soldatilor, scrie AFP.


Cadavrele a opt nou-nascuti descoperite in Franta


Un cuplu a fost arestat miercuri in nordul Frantei dupa ce cadavrele a opt bebelusi au fost gasite in pungi de plastic ascunse in gradinile a doua case. Politia din satul Villes-au-Terte din apropiere de Lille a fost alertata de o familie care a descoperit oasele ingropate in gradina casei in care tocmai se mutasera. Dupa cercetarea zonei, ofiterii insotiti de caini dresati au descoperit cele opt cadavre ale nou-nascutilor care se pare ca erau in custodia cuplului. Presa locala a anuntat ca cei doi suspecti vor aparea joi in fata judecatorului cu acuzatia de ascundere de cadavre cu posibilitatea de schimbare in acuzatie de crima in functie de rezultatele anchetei. Nu se cunosc inca motivele care au dus la asasinarea copiilor. Franta s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de cazuri de ucidere a nou-nascutilor. In luna martie o mama in varsta de 38 de ani a fost condamnata la 15 ani de inchisoare dupa ce si-a ucis sase copii si a ascuns cadavrele in pivnita casei din Valognes. Un alt caz s-a petrecut in anul 2009 cand Veronique Courjault a fost condamnata pentru asasinarea a trei dintre copii ei, dupa ce sotul acesteia a descoperit trupurile intr-un congelator, anunta Sky News.


Fidel Castro va publica o noua carte in luna august


Fostul lider cubanez Fidel Castro a declarat ca va publica in luna august o noua carte cu privire la lupta incheiata acum 51 de ani impotriva fostului dictator Fulgencio Batista. Cartea se va numi "Victora strategica" si va contine 25 de capitole, fotografii, harti si ilustratii ale armelor folosite in lupta. Castro a condus Cuba timp de 47 de ani pana cand a fost obligat de boala sa se retraga in anul 2006. In ultimele saptamani "El lider maximo" a reaparut pe scena publica, dar nu a putut participa luni la aniversarea a 57 de ani de la inceperea revolutiei din Cuba, anunta CNN.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.