Ultima oră

Vicele Mircea Diaconu, un necunoscut pentru Securitate

Iulia Crețu
29 iul 2010 1346 vizualizări
CNSAS a raspuns unei solicitari inaintate de jurnalistii Ziarului de Vrancea tocmai din 2004

Cu un presedinte de Consiliu Judetean si un prefect de Vrancea carora le atirna cozi de fosti colaboratori cu Securitatea, inainte de 1989, macar un vicepresedinte "curat" sa fie in fruntea provinciei europene. Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, in urma solicitarilor de verificare a lui Mircea Diaconu, a anuntat ca acesta nu a avut legatura cu fosta politie politica. "In fapt, domnul Diaconu Mircea nu figureaza in bazele de date ale Directiei Investigatii a CNSAS; SRI a comunicat ca este «necunoscut» in evidentele create de securitate; nu au fost identificate dosare sau documente referitoare la persoana sa in arhiva SIE; SIA (Serviciul Istoric al Armatei) a raspuns ca nu a fost identificat cu dosar de colaborator sau de urmarire, intocmit de fostele organe de securitate, ca politie politica, precum si ca nu a fost ofiter al fostei Directii a IV-a, din cadrul Departamentului Securitatii Statului", se arata in decizia nr. 850/15.03.2007 a CNSAS. Pe baza datelor verificate pina pe 15 martie 2007, Colegiul CNSAS decide ca "domnul Diaconu Mircea, fiul lui Theodor si Ecaterina, nascut la data de 28.09.1933, in Odobesti, judetul Vrancea, nu a fost agent/colaborator al politiei politice comuniste", transmite fostul presedintele CNSAS, Claudiu-Octavian Secasiu, in decizia din 2007, ca raspuns al unei solicitari inaintate de jurnalistii "Ziarului de Vrancea" tocmai in 2004. In cei sase ani, timp in care s-au verificat informatiile despre Mircea Diaconu, la CNSAS au fost doi presedinti, cel mai recent, dr. Dragos Petrescu, confirmind in 2010 actele semnate de fostul presedinte, Claudiu-Octavian Secasiu, in 2007, cu privire la persoana vicepresedintelui CJ Vrancea, Mircea Diaconu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.