Ultima oră

SMS-ul pentru primarii a intrat in functiune

Ziarul de Vrancea
29 iul 2010 614 vizualizări
Aplicatia este utilizabila de cinci zile u pompierii au avut in ultimele trei luni multe interventii u ISU Vrancea ramine in continuare cu postul de adjunct vacant

Noul sistem de transmitere a mesajelor de instiintare a autoritatilor publice locale a intrat in functiune de simbata. Acesta are drept destinatari in localitati patru persoane, respectiv primarul, viceprimarul, secretarul si seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU). Scopul noii aplicatii este acela de a asigura operativ schimbul de informatii. "Este o aplicatie STS, pe care am verificat-o saptamina trecuta si care este acum in functiune incepind de simbata, mai repede decit ne asteptam. Este o realizare pentru noi ca am implementat acest sistem alternativ", ne-a spus lt.col Flaviu Chiscop, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea. Acesta a prezentat ieri situatia operativa a inspectoratului in ultimele trei luni. "Numarul interventiilor desfasurate depind de multi factori. Mai intii e activitatea Serviciului de Prevenire si a SVSU, dar mai e si ce vrea Dumnezeu! In ultima vreme am avut multe evenimente produse in urma fenomenelor meteo. Este de remarcat ca in aceasta perioada am avut o scadere a numarului de incendii la gospodariile cetatenilor si ne incadram in planul national adoptat in sensul mentionat. Numarul mortilor a scazut, astfel incit in ultimele trei luni nu am mai avut nici o persoana decedata ci doar un ranit, intoxicat cu fum. Numarul interventiilor fata de perioada similara din 2009 a crescut, dar acest lucru s-a datorat noului tip de interventii pe care il avem in responsabilitate, respectiv cele realizate cu ambulantele SMURD", a mai precizat Flaviu Chiscop. Pe parcursul trimestrului II 2010 cele mai multe incendii s-au inregistrat in localitatile Focsani (22), Marasesti (4), Sihlea(4), Vinatori (4), Panciu (3), Cotesti (3), Nanesti (3), Tulnici (3), Vidra (3). Rata incendiilor la suta de mii de locuitori a fost de 18,77, iar rata incendiilor la mia de kilometri patrati de 15,24. ISU Vrancea ramine in continuare cu postul de adjunct vacant. Acesta este ocupat prin imputernicire de colonelul Ninel Bajenaru. Pentru acest post, IGSU a organizat doua concursuri, dar nimeni nu a obtinut nota minima, sapte. Este posibil ca in aceasta perioada de criza economica, cei de la IGSU sa nu doreasca sa numeasca un al doilea adjunct la ISU Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.