Ultima oră

ESENTIAL:Financial Times: Romania vs Ungaria, in relatia cu FMI - cine negociaza mai bine?

Ziarul de Vrancea
27 iul 2010 505 vizualizări
"Sosirea delegatiei FMI la Bucuresti la aproximativ o saptamana dupa plecarea furtunoasa din Ungaria este marcata de o anumita ironie", remarca Financial Times, intr-un articol publicat luni, 26 iulie care analizeaza succint relatia Romaniei cu FMI comparativ cu cea a Ungariei.

"Preferand rolul de pugilist aceluia de pudel, primul ministru al Ungariei Viktor Orban le-a transmis celor de la FMI sa reformuleze conditiile sau sa renunte la acord", arata cotidianul citat. "Pietele financiare vor decide pana la urma daca stilul > sau cel > reprezinta o strategie mai buna", scrie Financial Times.


Romania a facut un pas inainte, asumandu-si niste masuri fiscale de la care Ungaria, acum, da inapoi - se mai arata in materialul citat. Cu un deficit bugetar care tinde catre 9% in acest an, Guvernul si FMI au agreat asupra unui pachet de masuri de austeritate, la care a fost adaugata cresterea TVA cu 5 procente.


Analiza Capital Economics, citata si de cotidianul financiar, spune ca nici aceste masuri nu sunt suficiente pentru a ajunge la tinta de 6,8% stabilita cu FMI. Singurul avantaj pare sa fie acela ca autoritatile par decise sa respecte masurile de austeritate, in contrast cu ceea ce s-a intamplat de curand in Ungaria.


Pe de alta parte, Ungaria ar putea fi nevoita pana la urma sa reia negocierile cu FMI, mai arata analistii citati.


de Ioana Morovan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.