Ultima oră

LIFE:Utile: Cosmeticele expirate, dusmanul din portfard;Ciocolata genereaza depresii

Ziarul de Vrancea
27 iul 2010 486 vizualizări
Cum sa va pastrati optimismul la pensie; ; Medicamentele din trusa de vacanta. Ce trebuie sa ai cu tine

Cosmeticele expirate, "dusmanul" din portfard


Nu folositi aceleasi cosmetice multi ani pentru ca riscati sa va alegeti cu infectii oculare sau eczeme grave. Si depozitarea defectuoasa a produselor de infrumusetare poate cauza neplaceri. Intreg "arsenalul" produselor de machiaj poate deveni o adevarata "pepiniera" de bacterii acumulate de-a lungul timpului. Ochii sunt cei mai expusi infectiilor, urmati de buze si de piele, scrie EvZ.ro.


Medicamentele din trusa de vacanta


Ce trebuie sa ai cu tine. Inainte de a pleca in vacanta, medicii ne recomanda o vizita la farmacii pentru a pregati trusa medicala a turistului. Indiferent daca alegem muntele sau marea, ca destinatie de concediu, medicamentele antiinflamatoare, antitermice, antialergice, lotiunile si cremele pentru tratarea arsurilor solare, produsele impotriva intepaturilor de insecte, apa oxigenata, leucoplastul si compresele sterile nu trebuie sa lipseasca din bagajele pentru vacanta. Gandul iti spune care sunt cele mai frecvente neplaceri si cum le poti trata fara sa apelezi la medic.


Cerealele integrale protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi


Cerealele integrale reprezinta o alegere benefica pentru o alimentatie echilibrata deoarece sunt o sursa importanta de nutrienti, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanti, esentiali in alimentatia tuturor persoanelor, indiferent de varsta. In plus, ele sunt bogate in nutrienti cu proprietati antioxidante, precum vitamina E si seleniu, care se gasesc in germenul bobului de grau. Studiile stiintifice au demonstrat ca un consum zilnic de cereale integrale, alaturi de o alimentatie echilibrata, ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi. Integral in Gandul.


Cum sa va pastrati optimismul la pensie


Planificati-va din timp activitati care sa va faca placere sau continuati sa lucrati pentru un timp in regim de colaborare. "Abia astept sa ies la pensie sa ma odihnesc!" Fraza pe care o rostesc deseori cei aflati inaintea pensionarii ascunde de fapt o doza mare de nerealism, spun psihologii. "Deficitul de vedere si auz sunt doar cateva din schimbarile fiziologice pe care le implica batranetea si care adesea sunt asociate cu starile emotionale negative, precum tristetea, anxietatea, singuratatea, stima de sine scazuta, care determina evitarea sociala si apatia", spune Gyorgy Gaspar, psiholog la Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa. Integral in Romania Libera.


Mita pentru un stil de viata sanatos


Primesti bani ca sa te lasi de fumat sau sa slabesti: aceasta este ultima tendinta in materie de viata sanatoasa. Metoda a fost importata din Africa de Sud, unde cercetatorii au dat bani gheata fetelor in incercarea de a stopa raspindirea virusului HIV. Aceasta strategie elimina diferentele economice intre femei si barbati, unul dintre factorii care determina raspandirea SIDA in tarile in curs de dezvoltare. Iar rezultatele au fost peste asteptari. In SUA, stimulentele de sanatate, asa cum au fost acestea numite, au fost folosite pentru a inlocui dependenta oamenilor de comportamentele nesanatoase cu o dependenta de victorie, scrie revista Newsweek. Integral in Romania Libera.


Ciocolata genereaza depresii


Persoanele care mananca cel putin un baton de ciocolata pe saptamana sunt ceva mai posace decat persoanele care nu simt nevoia de a-si imbata papilele gustative cu deliciosul desert. Iata concluzia unui studiu efectuat de cercetatorii americani. Multe dintre noi mancam ciocolata atunci cand suntem triste, crezand ca ne va imbunatati starea de spirit. Abordare total eronata, spun oamenii de stiinta care ne explica cum ca ciocolata, de fapt, genereaza o stare de depresie, mai degraba decat sa o amelioreze. Integral in Libertatea.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.