Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Cristian Tabara, cercetat de procurori pentru viol; Romania ar putea ajunge sa plateasca salariile rationali

Ziarul de Vrancea
27 iul 2010 525 vizualizări
Dosare secrete: cum au lovit militarii romani un copil in Afganistan; Atac armat cu miza de miliarde: cinci oameni impuscati in judetul Constanta

Cristian Tabara, cercetat de procurori pentru viol


Pe numele directorului Departamentului Film al TVR exista un dosar penal, bazat pe plangerea depusa de o fetita de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite. Acesta neaga vehement acuzatia. "In dosarul penal cu numarul 2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197 alineatul 3 din Codul Penal", a precizat, ieri, pentru EVZ, purtatorul de cuvant al Parchetului, procuror Alexandra Lancranjan. Contactat de EVZ, Tabara a declarat: "Nu vreau sa vorbesc despre o asemenea prostie".


La ce e bun un liceu in care nu ia nimeni Bac-ul?


Grupul Scolar "Timpuri Noi" a terminat sesiunea de Bacalaureat cu 0% promovabilitate. Povestile elevilor despre atmosfera din scoala sunt edificatoare. Curtea Grupului Scolar "Timpuri Noi" din Dristor e pazita de sapte bodyguarzi, desi suntem la sfarsitul lunii iulie si locul e pustiu. Directoarea Gabriela Lungu e inaccesibila. Gardienii BGS iau echipa EVZ de umeri, blocand intrarea in curte, iar secretara se jura ca "sefa" e la "niste cursuri". Directoarea Lungu e surmenata dupa ce nici un absolvent al liceului nu a fost in stare sa ia Bacul. "Se ascunde", recunoaste sincer inspectorul Marin Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti (ISMB). Vreo zece televiziuni si alte sase ziare au cautat-o, nimeni n-a gasit-o. Ce final mai trist pentru scoala din Romania decat un director care se ascunde in gaura de sarpe?


Ministerul Culturii cere ridicarea "asediului" de la Curtea Veche


Kelemen Hunor se declara solidar cu reprezentantii editurii, care critica autoritatile pentru "o taraganare insuportabila" in luarea unei decizii, in timp ce patrimoniul lor ramane sechestrat. Actionarii Editurii Curtea Veche din Bucuresti, Iren si Grigore Arsene, au fost prezenti astazi la o conferinta de presa la sediul Ministerului Culturii, desfasurata in prezenta ministrului culturii, Kelemen Hunor. Acesta si-a exprimat solidaritatea cu cei de la editura fata de incidentele care au debutat pe 17 iulie, cand sediul din Bucuresti al Editurii Curtea Veche a fost blocat de o firma de paza, care a pus lanturi la usile si portile cladirii. Integral pe EVZ.


Romania ar putea ajunge sa plateasca salariile rationalizat


Abia ajuns in Romania, seful misiunii Fondului la Bucuresti, Jeffrey Franks, a anuntat ca FMI va lua in calcul pentru 2010 o recesiune mai adanca de 0,5% din PIB, dar pana la 3%. In conditiile in care pe plan extern statului i-ar fi greu sa se imprumute in conditii convenabile si nici pe plan intern relatia cu bancile nu este tocmai buna, surse oficiale au declarat pentru Gandul ca la Bucuresti s-a discutat si despre cel mai pesimist scenariu posibil, aplicabil in lipsa banilor de imprumut: plata rationalizata a pensiilor si a salariilor. "Pur si simplu statul ar putea ramane fara bani, ceea ce inseamna ca va fi nevoit sa rationalizeze cheltuielile. Asta poate insemna si anularea totala a investitiilor si plata cu intarziere a salariilor si a pensiilor", au declarat mai multe surse pentru Gandul.


Dosare secrete: cum au lovit militarii romani un copil in Afganistan


Informatia apare intre zecile de mii de dosare secrete despre operatiunile coalitiei, care au fost divulgate de site-ul WikiLeaks.org - documente care arata amploarea uciderii de civili in Afganistan de catre militarii NATO si pun serios la indoiala loialitatea Guvernului de la Kabul. Uciderea accidentala de civili si riscul real de a fi rapiti - probleme asociate, cel mai adesea, cu militarii SUA ori ai altor mari puteri cu trupe in Afganistan - sunt situatii care nu i-au ocolit nici pe militarii romani. Soldatii trimisi de Romania ar fi vinovati de accidentarea mortala a unui copil afgan (la 22 martie 2007) si ar fi fost tinta unui plan de rapire (la 7 noiembrie 2006). Integral in Gandul.


Unde au ascuns romanii tezaurul de frica rusilor


200 de tone de aur, reprezentand tezaurul Bancii Nationale a Romaniei, au stat ascunse in 1944-1947, intr-o pestera de la poalele Muntilor Valcan, la doi pasi de Manastirea Tismana. Operatiunea, desfasurata in mare secret, a avut ca scop protejarea averii nationale de trupele sovietice care se pregateau sa invadeze tara. In orasul Tismana mai traiesc astazi putini oameni care au apucat timpurile cand manastirea fusese transformata intr-o adevarata cazemata. Orasul de azi era pe vremuri un sat in care se ajungea cu greu, pe drumuri de caruta. Integral in Romania Libera.


Atac armat cu miza de miliarde: cinci oameni impuscati in judetul Constanta


Razboiul pentru acapararea pietei eolienelor a ajuns la faza de impuscaturi. Ieri, in urma unui conflict spontan, agentii care pazesc un parc eolian al companiei CEZ, cel mai mare investitor in energia verde din Dobrogea, au impuscat cinci persoane din comuna constanteana Colceag dupa ce acestea i-ar fi atacat. Localitatea constanteana Cogealac a fost ieri, pret de cateva zeci de minute, teatru de razboi, scrie Romania Libera.


Unu din patru ajutoare sociale, anulat la control


Procentul de fraude gasite la acordarea Venitului Minim Garantat (VMG) creste pe masura ce verificarile se apropie de final. La 2 iulie, echipele de control gasisera nereguli in 23,5% din dosare. Dupa doua saptamani, la 16 iulie, procentul celor care luau VMG nemeritat urcase la 25% din total. Controlul dosarelor cu ajutoare sociale a inceput la inceputul anului, simultan in toate judetele. Este vorba de Venitul Minim Garantat (VMG), ajutorul banesc ce ar trebui sa le asigure supravietuirea familiilor sarace, cu venituri mici sau chiar zero. Banii difera, in functie de numarul membrilor de familie: de la 125 de lei pentru o persoana singura la 462 de lei, pentru o familie cu cinci membri. Integral in Adevarul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.