Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
27 iul 2010 484 vizualizări
420 de asistenti pentru persoanele cu handicap din Focsani

Serviciul Public Local de Asistenta Sociala Focsani are in subordine 420 de asistenti personali pentru persoanele cu handicap. Cei mai multi care au in grija persoane cu dizabilitati sint rude ale acestora. Asistentii sint in grija SPLAS, jumatate dintre acestia fiind monitorizati in prima jumatate a anului in privinta modului in care ingrijesc persoanele cu handicap. "In cazul in care asistentul personal nu a fost gasit la domiciliul bolnavului, ne-am deplasat pentru o noua verificare si am constatat ca asistentul personal se achita de sarcinile ce ii revin. In urma verificarii activitatii asistentilor personali, s-a constatat ca acestia se ocupa cu responsabilitate de ingrijirea, supravegherea si respectarea drepturilor bolnavilor in cauza, trateaza cu respect, buna-credinta si intelegere persoana cu handicap grav si nu au abuzat fizic, psihic sau moral de starea acestora", se arata in raportul Serviciului Public Local de Asistenta Sociala. In acest an au fost instruiti 189 de asistenti personali, care au primit certificate de participare la cursuri. (I. C.)


Orele suplimentare, problema angajatilor de la ambulanta


Angajatii Serviciului Judetean de Ambulanta Vrancea se confrunta cu multe probleme dupa ce Guvernul a decis sa le taie sporurile pentru orele suplimentare de munca efectuate. Daca in anii trecuti angajatii ambulantei se chinuiau cu autospeciale vechi sau stricate, acum, timpul de lucru suplimentar a devenit principalul dusman. "In acest moment, avem toate autosanitarele reparate si lucram la capacitate maxima. Marea problema este cea a orelor suplimentare care nu se mai platesc. Este foarte greu, iar oamenii nu vor sa faca munca voluntara. Fiecare angajat face ore suplimentare, pot fi 20 intr-o luna sau 100 intr-o alta luna, depinde cum e norocul sau ghinionul fiecaruia. Daca trebuie sa iasa din tura la ora 7.00 si la 6.00 vine o urgenta pentru Bucuresti, deja are sase-sapte ore suplimentare. Pe acestea sint obligati sa le faca, dar mai avem ture sau concedii, iar acolo nu mai poti sa-i obligi", ne-a spus dr. Cristinel Onia, directorul SAJ Vrancea. (D. C.)


Profesorii au primit banii de concediu


Inspectorul scolar general adjunct Stan Rogoz a declarat ca in aproape tot judetul cadrele didactice au primit banii pentru concediul de odihna. Astfel, pentru luna iunie, salariul a fost primit integral, in timp ce pentru lunile iulie si august acesta a fost redus cu 25%. Rogoz a mai adaugat ca inca mai exista unitati scolare ale caror cadre didactice nu si-au primit banii pentru luna august, dar ca situatia va fi remediata. (I. N.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.