Ultima oră

Administratia Pietelor va deveni societate comerciala

Doina Ganea
26 iul 2010 732 vizualizări
Primaria Focsani nu va mai face pina la urma disponibilizari la piete u edilii locali au gasit solutia salvarii unui numar de 100 de posturi prin transformarea Administratiei Pietelor in societate pe actiuni u consilierii focsaneni vor trebui sa se pronunte astazi asupra acestei variante in sedinta ordinara de la ora 16.00

Primaria Focsani a gasit deja solutia pentru a fenta concedierile: descentralizarea a o parte din serviciile publice. Potrivit noilor norme, prevazute de OUG 63/2010, la nivelul Primariei Focsani ar trebui sa existe un numar de 696 de posturi, din care 575 pentru aparatul de specialitate al primarului si institutiile subordonate si diferenta de 121 de posturi pentru Politia Comunitara (98 de posturi), Evidenta Populatiei (15) si proiecte europene (8 posturi). In prezent insa Primaria dispune de un total de 839,5 posturi, din care 674,5 posturi ocupate. Cum aceste posturi ocupate nu cuprind si pe cele aferente Politiei Comunitare, Evidentei Populatiei, rezulta o varianta destul de neplacuta. Astfel, din calculele municipalitatii ar fi trebuit sa fie date afara, din luna august, 100 de persoane. Pentru a evita disponibilizarea s-a decis insa transformarea Administratiei Pietelor municipiului Focsani in societate comerciala. Daca la Focsani se cauta solutii pentru evitarea concedierilor, in alte institutii, cum ar fi Consiliul Judetean mai trebuie angajati oameni, pentru ca sint prea putini salariati. Aproape 250 de angajati din cadrul institutiilor publice din judetul Vrancea ar trebui sa fie totusi concediati pina la data de 16 august.


"Fente" de Focsani


Pentru a nu se da afara aproape 100 de oameni din cadrul Primariei Focsani si din serviciile din subordinea sa, edilii orasului vor pune in aplicare o "smecherie" prin care sa se evite disponibilizarile. Primul pas va fi reorganizarea Administratiei Pietelor. Al doilea pas: transformarea serviciului public in societate comerciala, astfel nu va mai fi nevoie sa se realizeze concedieri, pentru ca Ordonanta de Guvern se aplica doar personalului propriu din primarii si din serviciile din subordine, iar personalul va trece la SC Administratia Pietelor Focsani SA. Al treilea pas, care va bate in cuie aceasta "smecherie" este sedinta ordinara de astazi a Consiliului Local Focsani, prin care sa se aprobe infiintarea noii societati. "Marti avem pregatita o astfel de sedinta de Consiliul Local. Nu stiu exact daca se va adopta, domnii consilieri decid, dar e sigur ca trebuie sa avem grija de oameni si de salariile lor. Nu putem sa dam oameni afara fara sa incercam sa gasim o solutie prin care sa-i protejam. In plus cred ca am rentabiliza astfel si activitatea de la piata. Pe 2009, Piata a avut un profit de 6 miliarde de lei vechi, iar pina acum, pe 2010, am avut vreo 4 miliarde", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.


Piata incepuse sa fie pe profit


Cu aceasta modificare, noua organigrama a Primariei care va trebui sa fie depusa la Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru obtinerea avizului, azi, 27 iulie, se va incadra in numarul de posturi cerut de Ordonanta de Guvern 63/2010. In prezent, la Administratia Pietelor sint 92 de posturi ocupate din 105 aprobate. Daca si consilierii locali vor fi in sedinta ordinara de astazi, de acord, noua unitate subordonata CL Focsani se va numi SC Administratia Pietelor Focsani SA, avind actionar unic municipiul Focsani. Capitalul social al noii societati comerciale va fi de 90 de mii de lei. Consiliul Local Focsani mai este actionar unic la SC ENET SA, SC CUP Salubritatea SRL si la SC Transport Public SA Focsani. Viceprimarul Vasile Dobre, care are in subordine aceasta activitate, ne-a spus ca totul depinde de consilierii locali, dar ca personal crede ca piata ar fi fost mai bine administrata ca serviciu in subordinea Primariei. "Ceea ce decide legislativul trebuie pus in executie. Masura vine ca urmare a modificarilor organigramei impuse de ultimele prevederi legale. Nu e vorba de privatizare, ci doar de transformarea Administratiei Pietelor. Sincer, personal, cred ca ar fi mai bine daca s-ar pastra in cadrul Primariei Focsani, mai ales ca noi sintem intr-un proces de reorganizare si, in ultima vreme, Piata mergea pe profit", ne-a declarat si viceprimarul municipiului Focsani, Vasile Dobre. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.