Ultima oră

25 de ani pentru ca si-a omorit concubina in bataie

Nicoleta Cristea
27 iul 2010 1462 vizualizări
Initial, pedeapsa aplicata la instanta de fond a fost de 20 de ani cu executare

Vasluianul Stefan Verga, judecat pentru omor deosebit de grav dupa ce si-a ucis concubina in bataie, va sta 25 de ani in spatele gratiilor. Procesul acestuia s-a incheiat definitiv saptamina trecuta, la Curtea Suprema, barbatul acum in virsta de 48 de ani fiind judecat pentru o fapta comisa in urma cu un an, de Paste. "Admite recursul declarat de Parchetul CA Galati. Caseaza decizia recurata si in parte sentinta penala Tribunalului Vrancea si rejudecind majoreaza pedeapsa aplicata inculpatului Verga de la 20 de ani la 25 ani inchisoare. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei. Respinge ca nefondat recursul inculpatului Verga Stefan. Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii si arestarii preventive de la 18.04.2009 la 21.07.2010. Definitiva", se arata in sentinta Curtii Supreme. Conflictul dintre cei doi, care a degenerat in crima, a avut loc chiar in noaptea de Inviere, intr-o ferma din satul Precistanu, comuna Garoafa, unde Verga si Iuliana Croitoru, de 44 de ani, traiau impreuna. Femeia era localnica din Garoafa si traia in concubinaj cu barbatul din comuna vasluiana Zorleni la ferma din satul Precistanu, unde acesta era muncitor. Cadavrul femeii a fost gasit de seful de ferma, care a si anuntat politia. Ancheta a relevat ca cearta a fost alimentata si de consumul de alcool, iar Verga i-a aplicat mai multi pumni femeii, pina cind aceasta a cazut fara suflare. In timpul anchetei s-a stabilit si ca, dupa ce femeia a cazut, inculpatul nu i-a acordat primul ajutor si nici nu a incercat sa cheme politia sau salvarea, ci a continuat sa o loveasca, cu picioarele si cu un vatrai. Verga si-a recunoscut fapta, scuza lui fiind aceea ca femeia il insela. De altfel, inculpatul a recunoscut ca ii aplica des corectii fizice. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.