Ultima oră

Greva generala planeaza asupra institutiilor Muncii din Vrancea

Mihaela Beșleagă
27 iul 2010 1055 vizualizări
Un sfert din angajatii Agentiei de Prestatii Sociale Vrancea sint amenintati cu disponibilizarea, de aceea sint hotariti sa intre in greva generala u vor pleca acasa si 25% din personalul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, 22,5% de la Casa de Pensii si 4,5% de la Inspectoratul Teritorial de Munca

Angajatii Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vrancea se pregatesc de proteste de amploare, care vor culmina cu o greva generala. Principala nemultumire a salariatilor este legata de disponibilizarile care vor lovi si in acest an institutia, 25% din personal urmind sa-si piarda locurile de munca, dupa ce anul trecut au fost dati afara inca 23% din angajati. In aceste conditii, personalul va fi mai mult decit insuficient pentru asigurarea activitatii institutiei, iar nemultumirile sint profunde, spun liderii de sindicat. "Anul trecut s-au disponibilizat 9 oameni, din cei 39, adica un procent de 23%. Anul acesta, Ministerul Muncii ne-a mai pregatit o surpriza, la AJPS se va mai concedia 25% din personal. In aceste conditii, jumatate din personal isi va pierde locul de munca. Este o nemultumire totala", ne-a declarat Dumitru Curca, liderul salariatilor AJPS din Vrancea. In acest context, s-a luat decizia, la nivelul agentiilor din toata tara, de a declansa o greva generala in perioada imediat urmatoare. "S-a luat legatura cu toate agentiile din tara, se pregateste o greva generala, dar vom stabili toti pasii in cadrul unui comitet la nivel national. Am facut si o adresa cu nemultumirile noastre adresata presedintelui Basescu, premierului Boc si ministrului Seitan, asteptam un raspuns", a mai adaugat Dumitru Curca. Si la celelalte institutii ale Muncii se anunta disponibilizari in acest an, dispuse de Executiv in Hotarirea de Guvern din 22 iulie. Se preconizeaza ca va pleca acasa 25% din personalul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, 22,5% de la Casa de Pensii si 4,5% de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Vineri, 23 iulie, liderul sindicatului din AJPS Vrancea, Dumitru Curca, s-a intilnit la Bucuresti cu secretarul de stat din Minister, Nicolae Ivaschescu si cu Viorel Alexandru, presedintele Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale. Chiar daca oficialii Ministerului le-au dat dreptate salariatilor din prestatii sociale, nu au putut oferi un raspuns privitor la modul in care s-au stabilit procentele de disponibilizare din teritoriu. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.