Ultima oră

Alba-neagra cu descentralizarea spitalelor

Dan Chiriac
27 iul 2010 822 vizualizări
Locurile politice par sa ingreuneze trecerea spitalelor la autoritatile locale u Ministerul Sanatatii i-ar putea actiona in judecata pe cei care nu vor semna protocoalele impuse

Unitatile spitalicesti trebuiau sa treaca la inceputul lunii iulie in subordinea autoritatilor locale. Termenul a fost depasit, fiind prelungit pina pe 1 august. Legea adoptata de catre Ministerul Sanatatii (MS) pare a fi greu de aplicat in judetul Vrancea, acolo unde multe dintre deciziile importante sint luate in urma unor "tirguri" intre reprezentantii partidelor politice. Dupa ce vineri situatia parea ca s-a rezolvat, ieri totul s-a schimbat "ca la Ploiesti", iar MS pare tentat sa-i actioneze in instanta pe cei care refuza sa preia spitalele. Vineri, primarii oraselor Odobesti, Panciu, Marasesti si Adjud, dar si reprezentantii Consiliului Judetean s-au intilnit cu directorul adjunct Vasile Costin, de la Directia de Sanatate Publica Vrancea. In cadrul intrevederii, autoritatile locale au acceptat sa preia spitalele, dar au pus mai multe conditii, care se pare ca nu sint acceptate prea usor de cei de la minister. "Ministerul Sanatatii nu este de acord cu anexele impuse. Oricum, nu exista nici un semnal concret ca vor sa preia spitalele. Sunam in fiecare zi, dar nu primim nici un raspuns clar. Toti ne spun ca sint plecati, si la Marasesti, la Adjud sau la Consiliul Judetean. In fiecare zi il contactez pe consilierul ministrului care mi-a spus ca nu este nici o problema daca nu vor sa semneze. Nu putem semna decit ce ne-a mandatat ministerul, nu diferite anexe. Ni s-a transmis ca daca vor refuza in continuare se vor lua masurile legale, pentru ca avem de-a face cu o lege. Noi sintem oricum pregatiti, avem tot ce trebuie, doar ei sa doreasca sa semneze preluarea unitatilor spitalicesti", ne-a spus dr. Catalin Graur, directorul DSP Vrancea. Conform legii, Ministerul Sanatatii poate actiona in judecata, prin intermediul Institutiei Prefectului, autoritatile locale care nu vor accepta sa preia spitalele. Descentralizarea spitalelor pare a fi un nou episod din sirul schimburilor politice facute in Vrancea. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.