Ultima oră

FINANTE BANCI: CCIR propune Guvernului reducerea cotei unice de impozitare si renuntarea la TVA de 24%

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 473 vizualizări
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) propune Guvernului un set de masuri anticriza, elaborat de camerele de comert judetene, care au ca obiectiv relansarea cresterii economice, impulsionarea initiativelor antreprenoriale, si stimularea exporturilor, se arata intr-un comunicat al CCIR. Printre masurile propuse se numara reducerea cotei unice de impozitare, renuntarea la TVA de 24%.

Setul de masuri anticriza mai prevede scutirea de la plata impozitului pe profit a firmelor nou infiintate (pe perioade de sase luni pentru activitatile de comert, de un an pentru activitatile de servicii si de doi ani pentru productia industriala si constructii), scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit pe o perioada de 2-3 ani si eliminarea de urgenta a impozitului minim obligatoriu.


De asemenea, camerele de comert propun plata imediata a datoriilor restante pe care statul roman le are la firme private si crearea unui mecanism simplu, de compensare a datoriilor pe care institutiile publice si societatile cu capital de stat le au catre firmele private, cu datoriile pe care aceste firme le au la bugetele de stat.


Reprezentantii camerelor de comert mai cer elaborarea unui program national de reconversie si calificare/recalificare profesionala si stimulare a antreprenoriatului, pentru someri si pentru bugetarii ce urmeaza a fi disponibilizati in perioada urmatoare, relansarea programului de investitii guvernamentale si de cofinantare a proiectelor in vederea atragerii de fonduri structurale UE si stimularea exporturilor romanesti pentru acele produse care au cel mult 30% componente provenind din import.


Membrii CCIR sunt de parere ca Executivul ar trebui sa renegocieze contractul de imprumut cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana in sensul obtinerii de imprumuturi suplimentare menite sa stimuleze reluarea cresterii economice.


Totodata, printre masurile anticriza se mai gasesc desfiintarea Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortei de Munca si preluarea atributiilor acestora de organizatii neguvernamentale, reducerea angajatilor din ministere la 50% si desfintarea Agentiilor Nationale care nu-si justifica existenta.



de Dragos Comache HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.