Ultima oră

LIFE:Utile: Lista alimentelor sanatoase care ingrasa; Un plasture minune va inlocui clasica seringa

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 527 vizualizări
Copiii pot deveni obezi de la prea mult suc; Cand devine gelozia periculoasa?

Lista alimentelor sanatoase care ingrasa


Preparate bogate in kilocalorii, maslinele negre si mierea nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata, dar cantitatea lor trebuie redusa, mai ales cand vrem sa scapam de cateva kilograme. Unele dintre alimentele sanatoase au un continut ridicat de kilocalorii, ceea ce le face la fel de "periculoase" pentru silueta ca si preparatele junk-food, mai ales cand vrem sa slabim, sustin nutritionistii. Specialistii ofera o lista cu astfel de alimente, care nu trebuie excluse dintr-o dieta echilibrata, ci doar reduse la consum, atunci cand incepem o dieta. Integral in Gandul.


Un plasture minune va inlocui clasica seringa


Un plasture pentru vaccinare ar putea inlocui in viitor traditionalele si dureroasele seringi si ar putea stimula imunitatea impotriva mai multor tipuri de maladii, inclusiv a gripei, au anuntat cercetatorii americani, citati de bbc.co.uk. Noul tip de plasture contine 100 de ace microscopice care se dizolva in piele, scrie Gandul.


Descoperire: chimicalele din mancare fac dietele inutile


Studii recente explica de ce dietele clasice nu mai au efect: din cauza substantelor obezogene din alimentele de tip "hipermarket". Guvernul SUA a anuntat recent ca a descoperit o noua amenintare la adresa sanatatii si securitatii americanilor. Potrivit site-ului wowOwow.com, nu este vorba despre vreo natiune agresiva sau de o organizatie terorista. Vorbim de o clasa de substante chimice, responsabila pentru"ingrasarea" americanilor. Se numesc "substante care distrug sistemul endocrin", EDC-uri, si toata lumea le mananca, inclusiv romanii. Integral pe EvZ.ro.


Copiii pot deveni obezi de la prea mult suc


Continutul foarte mare de zahar din bauturile dulci da peste cap organismul micutilor, acestia putand face inclusiv diabet. Copiii care si-au facut un obicei din a bea sucuri risca sa devina obezi si sa faca diabet de tip 2, avertizeaza medicii. "Tot ce contine zahar poate conduce la obezitate. O persoana care bea unu-doi litri de suc pe zi este un candidat la obezitate din cauza caloriilor", explica Eduard Adamescu, medic nutritionist la Cabinetul Mosilor din Bucuresti. "Sucurile contin indulcitori naturali, precum zaharoza, sirop de glucoza, fructoza, zahar invert. Toate au patru kilocalorii pe gram si contin o cantitate foarte mare de zahar, mai precis 110 grame la un litru", afirma Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti. Integral in Romania Libera.


Cand devine gelozia periculoasa?


Daca ramane la stadiul de joc si de flirt, e acceptabila, iar cand devine obsesie, inseamna ca s-a transformat in boala. Daca este in doze mici, gelozia condimenteaza putin relatia de cuplu. Face parte din farmec, din joc si e oarecum naturala, mai ales la inceputul unei iubiri. Cand devine idee, obsesie, urmarire, gelozia nu mai are nimic de-a face cu dragostea. In cuplurile mai asezate, acest sentiment n-ar trebui sa isi gaseasca locul, spun psihologii. Ar putea putea provoca suferinte de ambele parti. Integral in Romania Libera.


Pietrele la rinichi - tratate cu unde soc


Barbatii sunt de trei ori mai afectati decat femeile. Potrivit statisticilor, calculii renali sunt des intalniti la persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani. Statisticile arata ca o persoana din zece dezvolta de-a lungul vietii pietre la rinichi, iar barbatii prezinta un risc de trei ori mai mare de a suferi de calculi renali. De asemenea, datele arata ca cele mai frecvente cazuri se intalnesc la pacientii cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani. Febra si pierderea apetitului alimentar reprezinta simptomele acestei afectiunii. Integral in Gandul.



; de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.