Ultima oră

DSP nu vrea sa lase din mina incasarile din veniturile proprii

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 851 vizualizări
Institutia spune ca veniturile proprii ajuta la dezvoltarea serviciilor

Directia de Sanatate Publica Vrancea a contestat in instanta concluziile Curtii de Conturi dupa controlul efectuat in primavara acestui an. Concret, dupa efectuarea auditului financiar asupra contului de executie incheiat pentru 2009, Curtea de Conturi a dispus anumite masuri pentru recuperarea si virarea contravalorii drepturilor de personal platite de la bugetul de stat. Chiar daca inspectorii Curtii de Conturi au semnalat ca platile nu au fost tocmai in concordanta cu litera legii, DSP sustine in actiunea de pe rolul Tribunalului Vrancea ca in judetul nostru a fost respectat doar bugetul aprobat de Ministerul Sanatatii, ca si ordonator principal de credite. "Dupa control am fost sfatuiti ca din veniturile proprii sa completam pentru salarii, cu toate ca banii alocati din buget ar ajunge. Noi din veniturile proprii am luat aparatura necesara, am facut demersuri pentru autorizarea laboratoarelor. Daca dam la bugetul de stat banii proveniti din veniturile proprii, Vrancea nu se mai poate folosi de ei", ne-a explicat miza procesului directorul DSP Vrancea, doctorul Catalin Graur. De altfel, si in actiunea din instanta DSP si-a aparat pusculita, specificind ca toate chletuielile activitatilor finantate din venituri au fost efectuate in limita sumelor realizate, excedentul de casa fiind raportat in anul 2010. Astfel, incasarile realizate din venituri proprii au fost utilizate in completarea sumelor primite de la bugetul de stat pentru cheltuieli cu bunuri si servicii, dar si pentru cheltuieli de capital. Veniturie proprii ale DSP provin spre exemplu din sumele percepute pentru analizele solicitate de primarii pentru calitatea apei, de unitatile de alimentatie publica. (Nicoleta CRISTEA)


Reducerile de la DSP, confirmate de ministrul Santatii


Reducerile de personal din cadrul Directiilor de Sanatate Publica au fost confirmate de catre ministrul Sanatatii. Attila Cseke a precizat ca va emite un ordin prin care va decide reducerea numarului de posturi cu aproape 500. La nivelul Directiei de Sanatate Publica Vrancea reducerile vor fi minime in conditiile in care institutia functioneaza deja la cote de avarie. Doar doi din cei patru directori adjuncti isi vor pierde functiile, dar nu si locurile de munca. Acestia urmeaza sa preia alte posturi din cadrul Directiei de Sanatate Publica Vrancea. Ministrul Sanatatii a mai spus ca prin reducerile celor 500 de posturi se va face o economie de peste 7,7 milioane de lei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.