Ultima oră

Neglijenta autoritatilor pune in pericol siguranta trecatorilor

Gabriela Draghici
24 iul 2010 1030 vizualizări
in timp ce traversa linistit trotuarul pe B-dul Unirii, un batrin a fost pe punctul de a fi strivit sub crengile unui copac u din fericire, omul a reusit sa scape la timp

Crengile unui copac s-au prabusit joi, in jurul orei 13.00, pe unul din trotuarele Bulevardului Unirii din Focsani, aproape de barul numit "La oglinzi", punind in pericol viata unui trecator. Dupa ploile abundente si furtunile cu care am fost obisnuiti in ultimul timp, chiar si in zilele frumoase cu soare se mai intimpla sa mai cada crengi din copacii batrini si obositi de timp. Focsanenii au simtit pe pielea lor inca o dovada de dezordine administrativa, sfidind tragedia care s-ar fi putut intimpla, mai ales ca a trecut destul timp pina sa se sesizeze cineva de la Directia de Dezvoltare, responsabila de toaletarea copacilor. "Am auzit cum se rupea. Erau doi batrini cind s-a intimplat asta, unul dintre ei a alergat sa nu cada creanga pe el, iar celalalt om statea si se uita", ne-a spus una din vinzatoarele magazinului din apropierea intimplarii cu pricina. Din fericire pentru batrin si in ciuda virstei, reflexele i-au fost imediate si a putut evita la timp nefericitul eveniment. Pina ca autoritatile sa degajeze trotuarul, trecatorii au fost nevoiti sa ocoleasca crengile cazute, trecind foarte aproape de strada si masini. "E o neglijenta, o lipsa de responsabilitate pentru ca nu s-a facut nimic pina acum", ne-a spus si Grigore Gheorghita, un pensionar care incerca sa traverseze trotuarul. Contactat telefonic, Laurentiu Mocanu, directorul interimar de la Directia de Dezvoltare si Servicii Publice aflata in subordinea Primariei Focsani, a declarat senin ca totul se rezolva. "Da, am fost anuntati. Avem oameni care se ocupa de toaletarea copacilor, care ii tund si au grija de ei, o sa vorbesc cu oamenii mei", a spus Laurentiu Mocanu. Grija ca grija, dar pina cind se vor mai intimpla astfel de incidente care ne pun in pericol la fiecare pas?(Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.