Ultima oră

POLITICA: Dan Voiculescu solicita suspendarea lui Traian Basescu

Ziarul de Vrancea
23 iul 2010 437 vizualizări
Dan Voiculescu solicita suspendarea lui Traian Basescu, o cerere in acest sens fiind deja depusa la Biroul Permanent al Senatului, transmit televiziunile de stiri.

"Romania traverseaza o perioada politica, economica si sociala extrem de dificila. Cresterea taxelor intr-o perioada de grava recesiune economica reprezinta, in opinia unanima a specialistilor, o masura disperata care, pe termen mediu si lung, va reduce incasarile la bugetul de stat si va determina amplificarea fenomenelor din sfera evaziunii fiscale... In aceste conditii, presiunea pe institutiile fundamentale ale statului roman - Presedintie, Parlament, Guvern - este extrem de acuta, pentru ca de reactia lor coordonata si responsabila depinde relansarea economica si refacerea coeziunii sociale", se arata in documentul depus de Voiculescu la Biroul Permanent al Senatului si citat de Realitatea.


Informatia apare la o zi dupa ce un sondaj de opinie realizat de IPP arata ca 65% dintre cetatenii cu drept de vot ar vota pentru demiterea presedintelui Traian Basescu daca ar avea loc un referendum. Impotriva demiterii ar vota 17%.


Reamintim ca suspendarea presedintelui poate fi decisa de Parlament prin votul majoritatii parlamentarilor, urmind ca in maximum 30 de zile sa fie organizat un referendum care decide daca presedintele ramine in functie sau este demis. In ultimele luni au aparut tot mai multe declaratii ale liderilor Opozitiei despre initierea unei noi proceduri de suspendare a lui Traian Basescu.


Traian Basescu a mai fost suspendat o data in timpul primului sau mandat, in 2007, Dan Voiculescu fiind atunci presedintele Comisiei parlamentare de ancheta care a dat un raport ce arata ca Traian Basescu "a incalcat Constitutia si este implicat in fapte de natura penala".


de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.