Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala:Presedintele Komorowski va fi numit oficial in functie pe 6 august

Ziarul de Vrancea
22 iul 2010 388 vizualizări
Irak: 30 de persoane ucise de o masina capcana;Hillary Clinton anunta noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord

Irak: 30 de persoane ucise de o masina capcana


O masina capcana parcata in fata unei moschei siite din Abu Sayeeda, un cartier al orasului Baquba a explodat miercuri ucigand 30 de persoane si ranind alte 46 de persoane. Politia a decretat stare de asediu in oras suspectand existenta mai multor bombe in zona. Ulterior politia a declarat ca a descoperit si dezamorsat inca doua bombe. Tot miercuri un soldat a fost ucis cu o bomba artizanala in provincia Diyala. Provincia Diyala avand o componenta etnica mixta a fost de multe ori tinta unor asemenea atacuri care urmaresc sa dezvolte tensiunea deja existenta intre etnii si confesiuni, scrie AFP.


Arheologii au descoperit "Machu Picchu al Bulgariei"


Arheologii bulgari au descoperit o resedinta unicat a conducatorilor Regatului Odrysian care era alcatuit din membrii celor mai puternice triburi din vechea Tracie. Resedinta se afla pe muntele Kozi Gramadi din lantul muntos Sredna Gora, situat in apropierea orasului Hissar, la o altitudine de 1200 metri. Seful echipei de arheologi Ivan Hristov a declarat ca desoperirea este unica si dateaza din secolele 4-5 inaintea erei noastre aflandu-se in stare foarte buna de conservare. Hristov a botezat descoperirea cu numele de "Machu Picchu al Bulgariei". Inceperea constructiei a fost fixata in perioada conducatorului trac Cotiso intre anii 384-359 inainte de Hristos. In apropierea resedintei se afla satul Starosel pe suprafata caruia se afla cea mai mare necropola a conducatorilor traci, anunta Novinite.


Presedintele Komorowski va fi numit oficial in functie pe 6 august


Noul presedinte ales al Poloniei va fi instalat in functie pe 6 august. Komorowski, un adept al Uniunii Europene si membru al partidului aflat la guvernare, Platforma Civica, a castigat cursa electorala in iulie cu peste 53% din voturi dupa ce in primul tur de scrutin obtinuse 41,54% din voturi. Numirea oficiala in functia de presedinte trebuie facuta in termen de 6 zile de la aprobarea rezultatelor alegerilor de catre Curtea Suprema Poloneza. Krzysztof Michalowski, purtatorul de cuvant al Curtii a declarat miercuri ca decizia va fi anuntata in data de 3 august. Expertii sunt de parere ca odata cu noul presedinte se vor imbunatati si relatiile Poloniei cu Rusia, relatii care s-au deteriorat in timpul mandatului fostului presedinte Lech Kaczynski, anunta Ria Novosti.


Guvernul spaniol va prelungi durata de functionare a centralei nucleare Vandellos II


Ministerul Industriei din Spania a reinnoit permisiunea de functionare pentru Vandellos II, o centrala nucleara localizata in nord-estul Spaniei. Prezentul acord de functionare se incheia la sfarsitul acestei luni. Centrala este functionala din anul 1987. Spania detine 8 reactoare nucleare si 6 centrale nucleare care genereaza o cincime din totalul electricitatii consumate. Primul ministru Jose Luis Rodriguez Zapatero promisese in campaniile electorale din 2004 si 2008 ca va reduce treptat productia de energie nucleara a Spaniei din momentul in care durata de viata a celei de-a sasea centrale nucleare va expira. El sustinea ca tara se va reorienta catre surse de energie regenerabila precum energia solara si eoliana. In iulie 2009 guvernul a anuntat insa ca va prelungi licenta de functionare a celui mai vechi reactor nuclear spaniol, Garona, pana in anul 2013, informeaza AFP.


Hillary Clinton anunta noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord


Secretarul de stat american Hillary Clinton se afla intr-o vizita in Coreea de Sud pentru participarea in cadrul unei intalniri strategice cu partenerii asiatici ai SUA. America participa la intalnire si pentru a-si afirma suportul dat Coreei de Sud in problema scufundarii vasului de razboi Chenonan in luna martie. Investigatiile conduse de sud corereeni au demonstrat ca scufundarea vasului a fost cauzata de o torpila lansata de Coreea de Nord. Coreenii au negat cu vehementa implicarea in acest atentat. America se teme ca incidentul se poate repeta oricand. In timpul respectivei intalniri, Hillary Clinton a anuntat ca SUA inaspresc sanctiunile fata de Coreea de Nord inclusiv prin blocarea unor bunuri pentru a impiedica dictatura comunista coreeana sa cumpere si sa vanda arme. SUA incearca sa distruga sursele de aprovizionare cu valuta a nord coreenilor si sa desfiinteze cooperarea militara dintre Coreea de Nord si unii "actori dezgustatori" ai Estului Mijlociu, informeaza CNN.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.