Ultima oră

POLITICA:Politic Show:Monica Macovei: Clasa politica nu vrea la inchisoare, vrea sa fure in continuare

Ziarul de Vrancea
22 iul 2010 467 vizualizări
De ce se cearta Basescu cu prim-comisarul Barroso; Grupul de la Bruxelles isi revendica suprematia in PDL

De ce se cearta Basescu cu prim-comisarul Barroso


Reactia dura fata de concluziile Raportului CE reprezinta un avertisment in privinta riscului ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa fie amanata de oficialii europeni, la pachet cu Bulgaria. Consiliul European ar putea decide amanarea primirii Romaniei in spatiul Schengen folosind exact concluzia Raportului prezentat marti de Comisia Europeana condusa de Jose Manuel Barroso. Aceasta este cheia de interpretare a reactiei dure manifestate de presedintele Traian Basescu fata de oficialii Comisiei Europene (CE). Concluzia politica a raportului, si anume ca "Romania a incalcat angajamentele de la aderare", a fost apreciata de Traian Basescu drept "inacceptabila", "exagerare" exact din acest motiv. Pentru a preintampina aceasta situatie, presedintele Basescu a certat Comisia Europeana si a hotarat sa reclame sefilor de state din UE "nedreptatea" facuta in Raport, anunta EVZ.


Monica Macovei: Clasa politica nu vrea la inchisoare, vrea sa fure in continuare


Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat ca, daca nu ar exista mecanismul de cooperare si verificare, parlamentarii ar incerca probabil sa dea o lege care sa decapiteze si DNA, dupa ce au facut acest lucru cu ANI, potrivit NewsIn. "Din 2007, dupa ce Romania a intrat in UE, practic suntem intr-un regres permanent, mergem in urma, masurile anticoruptie luate in 2005 si 2006 sunt practic anulate din pacate, iata, dupa cinci ani, cum e cazul declaratiilor de avere si de interese. E clar ca nu e vointa politica, clasa politica nu vrea sa se duca la inchisoare, nu vrea sa-si arate averile, vrea sa fure in continuare si sa se apere", a declarat Macovei la Deutsche Welle, comentand raportul CE privind respectarea angajamentelor asumate de Romania prin mecanismul de cooperare si verificare, informeaza Romania Libera.


Grupul de la Bruxelles isi revendica suprematia in PDL


Daca in PSD Grupul de la Cluj nu a reusit sa se impuna, valul reformator din PDL, intitulat in cele ce urmeaza grupul de la Bruxelles, sustine ca este pregatit sa concureze vechea garda a partidului, care pare resemnata in perspectiva alegerilor din 2012 si 2014. Ziarul Puterea va prezinta un tablou al situatiei din PDL, dar si o analiza comparativa intre reformatorii social-democrati si cei democrat-liberali. Unitatea de monolit a PDL de pe vremea cand era in Opozitie a ramas in istorie, gruparile din interiorul partidului ducand astazi o lupta deschisa pentru putere. Europarlamentarul Cristian Preda recunoaste ca grupul de la Bruxelles, caruia i se adauga multi adepti din tara, pregateste debarcarea triadei Blaga-Videanu-Berceanu din fruntea PDL. Nu avem nevoie de clanuri, nu avem nevoie de aranjamente facute de imbogatitii tranzitiei care au saracit statul, nu avem nevoie sa castigam alegerile cu pungi si cu mita electorala, ci cu idei si angajamente publice. Daca unii nu sunt de acord, este treaba lor, ei vor plati. Nu inteleg sa platesc pentru ei acest pret al nesinceritatii, a declarat pentru Puterea democrat-liberalul.


In editorialul "Paine nu mai e... Sa vina circul!", Silviu Sergiu scrie:



"Discutam recent cu Theodor Stolojan, la "Evenimentele zilei" de pe B1 TV, despre faptul ca actuala criza economica a adus presa la adevarata agenda a populatiei, ca a stopat pentru moment fenomenul tabloidizarii mass-media, ca multi ziaristi s-au calificat la locul de munca in probleme economice. Din pacate insa, in Romania, orice minune tine doar trei zile. Tragica disparitie a Madalinei Manole a readus mijloacele de informare in masa in zona frivol-macabra, in care s-a specializat in ultimii ani". Integral in EVZ.


In editorialul "Exodul moldovenilor: de la panica la dezinformare", Sabina Fati scrie:


Mai multe ziare occidentale au inceput acum o saptamana o campanie concertata impotriva Romaniei, acuzand-o ca deschide pe furis usile Europei pentru moldoveni. Majoritatea cetatenilor moldoveni pot primi pasapoarte romanesti, dar lucrurile se petrec la vedere in baza unei legi care functioneaza inca din 1991 si care a fost modificata anul trecut pentru a reduce barierele birocratice. Presedintele Traian Basescu a recunoscut de mai multe ori ca "Romania are o datorie de sange" fata de cetatenii moldoveni, iar la inceputul acestei saptamani a incercat sa-i linisteasca pe cei care au facut valuri in presa vestica, sugerandu-le si beneficiile europene ale masurii: "In Uniunea Europeana sunt un milion de moldoveni care lucreaza ilegal, poate ii ajuta cineva sa se legalizeze". Integral in Romania Libera.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.