Ultima oră

LIFE:Utile: Trei masti hranitoare de fata pentru zilele toride; Calculatorul creste pofta de ciocolata

Ziarul de Vrancea
21 iul 2010 417 vizualizări
Tinerete fara batranete cu bioelectricitate

Calculatorul creste pofta de ciocolata


Un grup de cercetatori din Danemarca au ajuns la concluzia ca putem lua in greutate din cauza calculatorului nu doar pentru ca este o activitate sedentara, ci si pentru ca, inevitabil, apare nevoia de dulciuri, ca urmare a stresului mental, relateaza cotidianul britanic "Daily Mail". Potrivit specialistilor, stresul mental cauzat de lucrul la calculator sau chiar de jocuri face ca nivelul de zahar din sange sa coboare, iar creierul sa perceapa aceasta schimbare ca pe una survenita dupa pierderea multor calorii, astfel ca rezerva trebuie refacuta. Pe langa lucrul la calculator sau jocurile, si privitul la televizor are acelasi efect, spun autorii studiului. In cadrul experimentului, unui grup de studenti i s-a dat o sarcina de indeplinit cu ajutorul computerului, iar celuilalt i s-a spus sa se relaxeze timp de 45 de minute. Cei din primul grup au consumat cu 230 de kilocalorii in plus fata de cei din celalalt grup, iar alimentele alese de acestia au fost cu preponderenta ciocolata, scrie Gandul.


Tinerete fara batranete cu bioelectricitate


Doamnele care-si doresc un ten de invidiat pot uita de cremele antirid, fabricate din ingrediente cu nume greu de pronuntat. Si asta pentru ca industria frumusetii vine cu o solutie ceva mai electrizanta: crema de intinerire pe baza de microcurentii electrici. Dupa ce gurul in frumusete Veronique Simon a lansat pe piata din Marea Britanie o masca antiimbatranire ce foloseste microcurenti pentru a impinge colagenul in piele, cercetatorii de la Johnson&Johnson au venit cu o crema ce foloseste aceeasi tehnologie, anunta Adevarul.


Cum scapati de nisipul la rinichi


In functie de dimensiunea lor, calculii renali pot fi distrusi cu ajutorul undelor de soc, al endoscopului, cateterului sau prin operatie. Pietrele de dimensiuni mai mici care se gasesc la nivelul rinichilor se pot elimina pe cale naturala, o data cu urina, dupa ce ureterul a fost dilatat cu ajutorul unor medicamente. Un alt tratament sunt undele de soc extracorporale, care pulverizeaza pietrele. "Se fac una-cinci sedinte de maximum 20 de minute, in functie de localizarea pietrei", spune Mircea Penescu, medic nefrolog la Spitalul de Nefrologie Carol Davila" din Bucuresti. Ureteroscopia, o alta tehnica, consta in introducerea unui endoscop special prevazut cu o camera video prin uretra, care vizualizeaza calculul, si, ulterior, extragerea acestuia fie integral, fie in bucati, dupa distrugerea lui, informeaza Romania Libera.


Cum sa obtii un bronz perfect


Dorinta de a avea cat mai repede o piele inchisa la culoare ne determina, uneori, sa facem greseli care ne pot afecta iremediabil sanatatea. Iata cateva sfaturi care ne pot ajuta sa avem un bronz frumos si de lunga durata. Inainte de expunerea la soare, exfoliati-va pielea, apoi aplicati pe corp o lotiune de protectie solara. In primele zile de plaja folositi o crema cu factor ridicat. Crema protectoare se aplica de fiecare data cand iesiti din apa. Insistati in zonele sensibile: buze, urechi, nas, in jurul ochilor, spatele genunchilor si laba piciorului. Nu stati la plaja in intervalul orar 11.00-17.00. Riscati sa va ardeti rau pielea sau, mai grav, sa va imbolnaviti de cancer de piele, scrie Libertatea.


Trei masti hranitoare de fata pentru zilele toride


Razele ultraviolete si temperaturile ridicate ataca pigmentii pielii, iar specialistii in cosmetica ofera cateva ponturi esentiale pentru ten in zilele toride. Potrivit acestora, fructele sau legumele, bogate in minerale si vitamine, revigoreaza tenul. Astfel, masca pe baza de castravete are un rol tonic si se potriveste oricarui tip de ten. Ca sa o pregatiti, aveti nevoie de un castravete si doua linguri de iaurt. Se rade castravetele si se amesteca cu lingurile de iaurt proaspat. Pasta obtinuta se aplica pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute. Apoi, se clateste cu apa calduta. Pentru persoanele cu ten mixt, se recomanda masca pe baza de morcovi. Aceasta are rol de detoxifiere si hidratare in acelasi timp. Pentru a realiza acest tratament facial, aveti nevoie, pe langa un morcov, de o lingura de branza de vaci, anunta Gandul.



de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.