Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele zilei:Pe 21 iulie are loc deshumarea Ceausestilor

Ziarul de Vrancea
21 iul 2010 529 vizualizări
Exportam de cinci ori mai multe banane decat castraveti; "Am cerut o masina fabricata in 2010, am primit din 2009"

"Am cerut o masina fabricata in 2010, am primit din 2009"


In martie, un bucurestean in varsta de 39 de ani si-a cumparat un Citroen C1, in valoare de 8.000 de euro. Inca de la primirea masinii, barbatul a avut numeroase surprize neplacute: masina nu era fabricata in 2010 asa cum a cerut, ci in 2009, lufturile masinii erau inegale, iar tapiteria era alta decat cea ceruta. De cealalta parte, oficialii firmei Citroen Romania neaga toate acuzatiile aduse si spun ca masina e "conforma", scrie evz.ro.


Cum a ajuns Romania tara bananiera


La propriu. Exportam de cinci ori mai multe banane decat castraveti. Desi nu e o tara tropicala, exporturile Romaniei de banane, citrice, mango, ananans, avocado si nuci de cocos pe primul trimestru din 2010 au depasit cu trei tone pe cele de tomate, morcovi, castraveti, mere, pere si gutui. "Cosul zilnic de tropicale" al romanului pe primele patru luni din 2010 reflecta o crestere sanatoasa a consumului, de 20%: 31.77 grame pe zi (in crestere de la 23 de grame in 2009), 12.5 grame de banana pe zi (in crestere de la 9.91 grame), 0.63 grame -cumulat- de curmale, smochine, ananas, avocado, guava, mango (consum oarecum stationar), 0.16 grame de nuci de cocos si caju (in scadere de la 0.18 grame), scrie Romania libera.


Romani carora le canta la petreceri Patricia Kaas si Joe Cocker


Cati bani dai ca sa-i aduci in Romania pe marii cantareti ai lumii. Cu 80.000 de euro, Remus Truica a adus-o in Romania, la Snagov, pe Patricia Kaas sa-i cante "Happy Birthday, to you, Remus", cu ocazia aniversarii sale. Diva i-a cantat fostului sef al cancelariei lui Adrian Nastase, in urma cu doua saptamani, hituri de-ale sale, fiind acompaniata de un violonist si de un pianist. Patricia Kaas, Leona Lewis, Joe Cocker si Cesaria Evora sunt patru dintre vocile internationale pe care bogatii Romaniei i-au adus sa cante, in ultimii doi ani, la petrecerile lor private, scrie Gandul.


Aventurile porcilor americani in Banat


In anul de gratie 2000, marele crescator de grohaitoare si parintele nerecunoscut al gripei porcine, Smithfield a aterizat si la noi in tara, taman in Timisoara. Prin 2006, dupa ce au cumparat o sumedenie de foste ferme de stat si s-au pus serios pe treaba, baietii de la Smithfield Prod SRL au semnat un contract cu Administratia Apelor Romane - Directia Apelor Banat, pentru utilizarea resurselor de apa la abatoarele din dotare... Printr-un act aditional cei de la Smithfield isi verifica acum singura nivelul substantelor nocive eliminate in Canalul Bega, iar Directia Apelor Banat face verificari doar cind si daca are chef. Or, daca luam in calcul prevederea asta si mai adaugam faptul ca Mircea Ioan Cotosman - secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, in subordinea caruia se afla Administratia Apelor Romane - este nimeni altul decit fostul director de afaceri corporatiste al Smithfield Romania, se poate spune clar ca cei de la Smithfield pot sta linistiti, fara vreo grija de, Doamne fereste si apara, amenda ori sanctiune, scrie Academia Catavencu.

Azi 21 iulie 2010, in Cimitirul Ghencea Militar, Valentin Ceausescu face un pas important in aflarea adevarului despre locul in care sunt inmormantati parintii sai


Deshumarea Ceausestilor. Ultimul fiu al dictatorilor, Valentin Ceausescu, a devenit recent, alaturi de Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu, proprietarul mormintelor din Cimitirul Ghencea, dupa patru ani de procese. La exhumare se vor lua cateva probe biologice ce urmeaza a fi trimise la un laborator pentru testarea ADN. Astfel, Valentin Ceausescu va putea sa afle daca ramasitele din cele doua morminte sunt sau nu ale parintilor sai, Nicolae si Elena Ceausescu, scrie Puterea.


A murit pentru ca a schimbat locul in avion


Lui Vasile Barba, baiatul cel mare al lui Gheorghe Barba si al Mariei (Palla) Barba, i-au urmat zece copii, dintre care doar opt au ajuns la maturitate. Astazi, in Evenimentul Zilei, cititi despre cinci dintre acestia si despre copiii lor: nepotii invatatorului din comuna greceasca Livezi au ridicat blocuri de birouri in Bucuresti, si-au castigat locul in memoria microbistilor bruscandu-l pe Marius Lacatus, traseaza conturul centrelor comerciale din Capitala si ingrijesc pacienti in spitalele din SUA. Lenuta Barba (n. 1926 - d. 1970), a patra dintre copiii Barba, a fost absolventa de Drept si a murit intr-un accident aviatic, petrecut pe 7 decembrie 1970, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta...


Oameni din doua judete tepuiti la bingo


Cateva sute de taloane colectate pentru tombola "Super Bingo Metropolis", difuzata pe Antena 1, au fost aruncate la marginea Galatiului. Organizatorii promit o ancheta. Persoanele care au cumparat si completat taloanele aruncate spun ca vor reclama inselaciunea la Politie, in vreme ce firma organizatoare a declansat o ancheta interna. Printre aceste taloane de data mai recenta erau amestecate si unele mai vechi, de culoare albastra, care nu mai sunt folosite in joc din decembrie 2009, scrie Adevarul.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.