Ultima oră

DSP ramine cu 84 de angajati si doi directori adjuncti

Dan Chiriac
21 iul 2010 2171 vizualizări
Noua organigrama prevede reducerea a doua posturi de directori adjuncti u conducerea DSP spera ca Ministerul Sanatatii sa nu mai taie si alte posturi din institutie

Dupa restructurarile propuse catre Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea va ramine cu 84 de angajati. Schema este redusa la minim. Spre comparatie, in urma cu trei ani, DSP Vrancea avea aproape 150 de angajati. Restructurari se vor face si in ceea ce priveste doua din cele patru functii de directori adjuncti. Daca pina acum Vasile Costin, Marina Maiorov, Mircea Stoienoiu si Iuliana Mircea erau adjunctii institutiei, in viitorul apropiat, doar doi vor ramine in functie. Ocupindu-se de probleme economice, Iuliana Mircea isi va pastra postul. Pentru al doilea post de adjunct, favorit este Vasile Costin. In schimb, Marina Maiorov si Mircea Stoienoiu vor prelua alte functii in cadrul DSP Vrancea. Maiorov va deveni sef Serviciu Supraveghere in Sanatate Publica, iar Mircea Stoienoiu sef Serviciu Control in Sanatate Publica. "In acest moment avem 84 de angajati, foarte putin fata de alte judete. Doar la Brasov sint aproape 200 de angajati. Noi am facut o propunere catre Minsiterul Sanatatii sa raminem cu cei 84 de angajati. Functionam la cote de avarii si asteptam un raspuns favorabil din partea ministerului. Ne-ar fi foarte greu sa mai taiem din posturi daca ministerul ne va cere acest lucru", ne-a spus Catalin Graur, directorul coordonator de la DSP Vrancea. Conforma noii organigrame propuse de cei de la Ministerul Sanatatii, mai multe functii din institutie vor fi atribuite functionarilor publici. "Functionari publici vor fi directorul coordonator, cei doi directori adjuncti, cei de la Serviciul de control, cei de la Serviciul Economico- Administrativ, de la relatii cu publicul, de la avize si autorizari. Personal contractual vor fi cei de la Serviciul de supraveghere in Sanatate Publica si oamenii de la Compartimentul Administrativ, Compartimentul RUNOS, personal juridic, audit, secretariat si statistica", ne-a mai spus Catalin Graur. Cei de la Ministerul Sanatatii lucreaza in prezent si la un alt proiect care vizeaza trecerea Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate in subordinea Directiilor de Sanatate Publica. Aceasta masura are ca scop reducerea numarului angajatilor din cele doua institutii. Numai ca, pina acum, totul a ramas la nivel de discutii, trecerea fiind greu de facut in perioada imediat urmatoare. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.