Ultima oră

Litigiile comerciale au ingrosat numarul de dosare

Nicoleta Cristea
21 iul 2010 844 vizualizări
Cea mai mare crestere a inregistrat-o sectia de contencios a Tribunalul Vrancea u Judecatoria Focsani a numarat cele mai multe cauze nou-inregistrate

Cele patru instante din Vrancea au inregistrat o crestere de aproximativ 19% a activitatii specifice, comparativ cu semestrul I al anului 2009. Potrivit analizei cantitative a activitatii de judecata desfasurate de Tribunalul Vrancea, Judecatoria Focsani, Judecatoria Adjud si Judecatoria Panciu in semestrul I al anului in curs, pe rolul acestor instante s-au aflat 24.026 de dosare. "Toate cele patru instante din judetul Vrancea au inregistrat cresteri ale volumului de activitate comparativ cu perioada similara a anului trecut, insa cea mai mare crestere s-a inregistrat la Judecatoria Focsani. Magistratii acestei instante au avut de solutionat cu 24,15% mai multe cauze in semestrul I al anului 2010, decit in acelasi interval al anului 2009. La aceasta instanta s-a inregistrat o crestere de aproximativ 37% a dosarelor nou inregistrate in primele 6 luni ale anului in curs, comparativ cu primele 6 luni ale anului 2009", se arata intr-un comunicat de presa al Tribunalului Vrancea. în ceea ce priveste Tribunalul Vrancea, cea mai importanta crestere a fost inregistrata la Sectia comerciala si de contencios administrativ fiscal, care a avut pe rol 2.517 cauze, numarul dosarelor nou inregistrate fiind mai ridicat cu aproximativ 43% fata de anul trecut. Cele mai multe dintre cauzele de solutionat pe fond au fost litigii fiscale, 225, cele care privesc dizolvarea unor societati comerciale, 190, dar si litigiile privind functionarii publici, 112. Si personalul din cadrul sectiei civile a Tribunalului Vrancea au avut un volum de activitate cu 5,26% mai mare fata de primele sase luni ale anului trecut, numarul total de dosare fiind de 2.060. La aceasta sectie, cele mai multe dintre cauzele de solutionat pe fond au fost cele privind acordarea unor despagubiri catre persoanele care au suferit condamnari cu caracter politic. "Sectia penala din cadrul acestei instante a inregistrat o scadere a volumului de activitate (in primele 6 luni ale anului 2009 pe rol s-au aflat 1.020 de cauze, iar in primele 6 luni ale anului 2010 magistratii acestei sectii au avut de solutionat 931 de cauze)", se mai arata in comunicatul Tribunalului. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.