Ultima oră

Zeci de localitati pe intuneric din cauza furtunii

Ziarul de Vrancea
20 iul 2010 567 vizualizări
16 echipe de interventie ale Electrica au remediat defectiunile cauzate de vijelia care a rupt stilpi si a ars transformatoare u gospodarii inundate, copaci doboriti la pamint si acoperisuri luate de vint, constituie bilantul unei nopti de furtuna

Furtunile care s-au abatut asupra judetului luni seara au lasat sute de oameni in bezna din cauza ca retelele electrice au suferit avarii. Astfel, au fost afectate 37 de localitati, printre care Jaristea, Gagesti, Bolotesti, Putna Seaca, Bizighesti, Garoafa, Naruja, Nistoresti, Slobozia Ciorasti, Pufesti, Calimanesti, Ruginesti, Paunesti, Doaga. De asemenea, din cauza fenomenelor meteo periculoase au fost afectate partial 10 linii electrice aeriene de 20KV si 141 de puncte de transformare, in perioada 19 "" 20 iulie. Avariile au aparut din cauza conductoarelor rupte, transformatoare arse, stilpi rupti, cauzate de vijelii. "Pentru operativitate 16 echipe de interventie ale Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) si Agentiei pentru Intretinere si Servicii Energetice Focsani s-au deplasat in zonele afectate pentru identificarea cauzelor incidentelor si remedierea acestora. Azi (ieri, n. r.), la ora 12.30, au fost realimentati toti consumatorii", a transmis Maria Matei, purtatorul de cuvint al Electrica Muntenia Nord-SDEE Focsani. Ieri, meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis pentru aseara, pina la ora 23.00, o noua atentionare privind fenomene meteo periculoase, fiiind vizate in continuare ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina in zona de est si sud-est a tarii, precum si in zonele de deal si de munte. "Instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata. Se vor semnala ploi cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de vint ce vor lua trecator aspect de vijelie si izolat va cadea grindina", se arata in atentionarea ANM.


Ploile au facut ravagii in judet


Ploile torentiale cazute in noaptea de luni spre marti au creat probleme. Pompierii au fost solicitati sa intervina pentru evacuarea apei care a inundat doua gospodarii din Panciu. La fata locului s-a deplasat un echipaj de la Statia de Pompieri din oras. Cu ajutorul unei motopompe, servantii au scos apa din curtile inundate. Si in Focsani au aparut probleme in urma ploilor. O creanga a unui copac a cazut pe carosabil pe Bulevardul Bucuresti. De asemenea, mai multe coli de tabla dintr-un acoperis au cazut pe asfalt. Pompierii au intervenit pentru inlaturarea acestora. (M. BESLEAGA, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.