Ultima oră

Vrincenii construiesc din ce in ce mai putin

Oana Olaru
21 iul 2010 843 vizualizări
De cind este criza, rata constructiilor a inceput sa scada, in scurta vreme putind chiar sa ia o pauza. In Vrancea, in luna mai a.c. au fost emise peste 160 de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, mai multe fata de luna anterioara, din care 78% sint pentru zona rurala

Consiliul Local Focsani a eliberat cel mai mare numar de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, respectiv 20 de autorizatii. Si la Vinatori s-au dat 9 autorizaÃii, la Paunesti 8, la Milcovul 7, iar la Adjud, Cimpineanca si Suraia cite 6 autorizatii. Institutul National de Statistica (INS) a preluat datele de la notarii publici, printr-un chestionar electronic elaborat impreuna cu Banca Nationala a Romaniei si a relatat ca in trimestrul I 2010 au fost date in folosinta aproximativ 8.000 de locuinte, in scadere cu peste 2500 de locuinte fata de trimestrul I 2009. Statisticile atesta ca pe medii de rezidenta, la nivel national, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul urban. Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de trimestrul I 2009, cind oamenii aveau un nivel mai ridicat de trai, in trimestrul I 2010 din cauza crizei si a pagubelor suferite dupa inundatii, numarul locuintelor realizate din fondurile private a scazut, de asemenea si numarul locuintelor realizate din fondurile publice. Scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate si in alte state precum Bulgaria, Slovenia si Cehia, in timp ce Marea Britanie si Germania au fost singurele tari din UE care au inregistrat o crestere anuala a constructiilor, conform raportului biroului european de statistica. (Oana OLARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.