Ultima oră

POLITICA:Cristian Preda: Afirmatia lui Adriean Videanu ca ar avea cele mai multe voturi, dupa Traian Basescu, de trei ori falsa

Ziarul de Vrancea
20 iul 2010 418 vizualizări
Cristian Preda il contrazice, intr-o postare pe blog pe prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, sustinand ca afirmatia acestuia, prin care s-a "comparat" cu Traian Basescu, considerand ca ar avea in spate cel mai mare numar de voturi, dupa seful statului, este de trei ori falsa.

"Dorind sa raspunda reprosului pe care i l-am adresat - si anume detinerea unor importante pozitii in stat, ca si in PDL, in ciuda abandonului electoral din ultimii ani - Adriean Videanu s-a grabit sa se compare cu Traian Basescu si sa spuna ca, dupa seful statului, el are in spate cel mai mare numar de voturi dintre pedelisti. Afirmatia e de trei ori falsa", sustine europarlamentarul PDL.



"Mai intai, e vorba despre cifre brute. Adriean Videanu a obtinut in competitia pentru primaria Bucurestiului din 2005 un numar de 231.147 de voturi. La cursa electorala din 2008, candidatul PDL Vasile Blaga, a obtinut mai multe voturi decat obtinuse A. Videanu, si anume 242.760. E adevarat ca A.Videanu a castigat (in fata lui M. Vanghelie), in vreme ce V.Blaga a pierdut (in fata lui S.Oprescu). Dar tocmai acest lucru arata ca nu trebuie sa ne bazam pe cifre absolute. (Pentru ca datele sa fie totusi complete, sa spunem si ca Traian Basescu obtinuse in 2004 mult mai mult decat cei doi "urmasi": 417.153 de voturi.)


In al doilea rand, e vorba despre timp. Sustinerea electorala pe care o mentioneaza A. Videanu dateaza din 2005. De atunci incoace, domnia sa nu a mai participat la nici un test electoral, fie el local sau parlamentar. In ultimii cinci ani, si Traian Basescu, si PDL au trecut in schimb prin incercari electorale importante. Rolul lui A. Videanu in organizarea tehnica a acestor confruntari a fost major. Dar a candida e altceva decat a sprijini un candidat.

In al treilea rand, e vorba despre sensul dat angajarii politice. A. Videanu pare sa priveasca doar in trecut. Dar un partid nu traieste hranindu-se din istorie. Cu atat mai mult atunci cand e la guvernare. Intr-un asemenea caz, viitorul e cel mai important. Iar atunci cand discutam despre viitor, trebuie sa luam in seama confruntarile electorale cele mai apropiate.


Adriean Videanu a raspuns, luni, si criticilor formulate duminica seara, intr-o emisiune de la Realitatea Tv, de europarlamentarii democrat-liberali Cristian Preda si Monica Macovei: "Cand Cristi Preda si Monica Macovei vor duce o batalie electorala si vor avea voturi in partid... Va reamintesc, dupa presedintele Traian Basescu, eu am cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala din PDL".


Adriean Videanu a fost intrebat, luni, de jurnalisti, cum comenteaza criticile celor doi, dupa ce Cristian Preda a afirmat ca "Miza nu este Adriean Videanu, pentru ca Adriean Videanu este o piesa din acest joc al politicii post-comuniste. Domnul Videanu este, in opinia mea, mult prea umflat. El e o problema pentru PDL si va spun de ce. E o problema pentru ca Adriean Videanu a abandonat Bucurestiul la competitia electorala din 2008 si acum pare sigur pe sine in interiorul PDL si sigur ca poate castiga o batalie in interiorul partidului".


Si Monica Macovei a vorbit despre Adriean Videanu si Vasile Blaga, care au refuzat sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei, dar sunt acum ministri in Cabinetul Boc.


Cristian Preda si Monica Macovei au tinut sa sublinieze ca nu au nimic impotriva lui Adriean Videanu.



de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.