Ultima oră

FINANTE BANCI:Opinie:Ghise si lupta lui cu rezerva valutara a BNR

Ziarul de Vrancea
20 iul 2010 447 vizualizări
Luam 2,7 miliarde de euro si le cheltuim pentru ( ¦) viata romanilor

Liberalul Ghise a depus un proiect de lege prin care obliga BNR sa finanteze deficitul bugetar al Statului prin reducerea rezervei valutare a BNR cu cateva miliarde de euro. Trec peste faptul ca cifrele sunt ba mii de lei, ba milioane"¦Propunerea liberala e de o imbecilitate cat casa, dar da bine la popor.


Ghise, care in treacat notez, e acelasi care a semnat note informative la Securitate, vine acum cu o propunere traznet. In explicatiile date in nota de fundamentare, Ghise este foarte limpede in gandire. Cristalin ca Ozana, el zice asa: "Pentru a putea rezolva criza bugetara din acest an, putem lua 2,7 miliarde de euro din rezerva "" din cele 35 de miliarde-, lasam neschimbate salariile si pensiile si cheltuim cele 2,7 miliarde de euro din rezerva exclusiv pentru bunuri si servicii de care depinde siguranta nationala, viata romanilor."


In propunerea de lege, se mai spune ca impiedicarea aplicarii acestei legi se sanctioneaza cu amenda penala de 100.000 de lei.

Liberalul Ghise a depus un proiect de lege prin care obliga BNR sa finanteze deficitul bugetar al Statului prin reducerea rezervei valutare a BNR cu cateva miliarde de euro. Trec peste faptul ca cifrele sunt ba mii de lei, ba milioane...Propunerea liberala e de o imbecilitate cat casa, dar da bine la popor.


Ghise, care in treacat notez, e acelasi care a semnat note informative la Securitate, vine acum cu o propunere traznet. In explicatiile date in nota de fundamentare, Ghise este foarte limpede in gandire. Cristalin ca Ozana, el zice asa: "Pentru a putea rezolva criza bugetara din acest an, putem lua 2,7 miliarde de euro din rezerva - din cele 35 de miliarde- , lasam neschimbate salariile si pensiile si cheltuim cele 2,7 miliarde de euro din rezerva exclusiv pentru bunuri si servicii de care depinde siguranta nationala, viata romanilor."


In propunerea de lege, se mai spune ca impiedicarea aplicarii acestei legi se sanctioneaza cu amenda penala de 100.000 de lei.


Isarescu tocmai a explicat acum cateva zile ca BNR nu are voie prin Statut sa finanteze direct deficitul bugetar. Asa e legea, nu ca nu vrea Mugur Isarescu.


Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a iesit recent in public pentru prima oara cu un mesaj foarte dur adresat politicienilor, exact pe aceasta tema. Pretextul a fost o conferinta legata de rezervele internationale ale Romaniei, despre care unii oameni politici sugerau sa fie folosite pentru achitarea pensiilor si salariilor. Guvernatorul BNR le-a explicat ca acest lucru nu este legal posibil si ca oricum, aurul ar ajunge pentru plata a cel mult un an a pensiilor. "Numai deficitul bugetului de asigurari sociale este de trei miliarde de euro, adica toata rezerva de aur a Romaniei. Acest deficit este structural, nu temporar. Daca nu-l corectezi, va trebui sa platesti in fiecare an trei-patru-cinci miliarde euro, pentru ca va creste. Rezerva de aur ar ajunge un singur an", a declarat Isarescu.


Da` pune-te sa ii explici lui Ghise ce e cu independenta Bancii Nationale. Poate isi ia si un consilier pe probleme de aritmetica...


Oricum, ca sa ii poti explica asta ar trebui sa il prinzi intre doua emisiuni la televizor, ceea ce se doveste a dreaq de complicat. Poate ii transmite prin sms cineva...?


Citeste si comenteaza pe Dan Popa\'s Weblog.



de Dan Popa Dan Popa\'s Weblog


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.