Ultima oră

Asfaltarea Focsaniului stagneaza

Doina Ganea
20 iul 2010 661 vizualizări
Municipalitatea asteapta aprobarea extragerilor dintr-un imprumut bancar pentru continuarea marii asfaltari in Focsani u intre timp s-au consumat pe asfaltarea bulevardului Independentei 1,5 milioane de lei din bugetul local si 2 de milioane de lei lucrari realizate pe datorie

Primaria Focsani asteapta de citeva luni acordul Guvernului pentru folosirea banilor din imprumutul de 24,5 milioane de lei pentru asfaltarea strazilor. Imprumutul aprobat la inceputul anului de catre Consiliul Local Focsani si care a devenit intre timp operational nu poate fi totusi folosit pina cind Executivul nu-si da avizul. Limitele maxime ale tuturor creditelor contractate de catre autoritatile locale au fost restrinse iar imprumuturile sint aprobate in ordinea in care au fost depuse cererile de autorizare. Guvernul a scazut limitele maxime pentru contractarea imprumuturilor de la banci in cazul municipiilor de la 850 la 545 de milioane de lei, cu aproape 36%. Intre timp la nivelul Focsaniului lucrarile de reabilitarea strazilor s-au executat din bugetul local, ba chiar unele lucrari au fost executate si pe datorie. Valoarea lucrarilor executate pe Bd. Independentei din bugetul local este de 1,5 milioane de lei, la care se adauga alte 2 milioane de lei care reprezinta valoarea lucrarilor executate pe datorie. "Intre timp, pina primim noi avizul, trece si sezonul lucrarilor de constructii. Nu stiu ce sa facem fiindca nici firma constructoare nu mai vrea sa lucreze in continuare fara bani. Avem pe Bd. Independentei doua intersectii importante pe care trebuie sa le facem si pentru care nu avem bani. Este vorba de cea din Bd. Republicii si cea din Bd. Marasesti. Sa vedem ce solutie de avarie vom adopta pentru cea din Bd. Marasesti, unde vrem sa o amenajam cu limitatoare din plastic. Aceasta pentru ca s-a dovedit ca sensurile giratorii sint cele mai bune pentru fluidizarea traficului. In rest am mai fi avut de lucru pe str. Bucegi, dar nu mai continuam tot din cauza lipsei banilor", a precizat viceprimarul Vasile Dobre. In 2006 Primaria Focsani a contractat un credit de 50 de milioane de lei de la banca austriaca Dexia din care a reusit sa extraga pina la falimentul acesteia doar suma de 28 de milioane de lei. Pina cind vor fi avizate extragerile din noul imprumut, reabilitarea strazilor din municipiu a intrat in stand-by. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.