Ultima oră

Magistratii vrinceni isi pregatesc retragerea la tara

Nicoleta Cristea
19 iul 2010 1527 vizualizări
O parte dintre magistratii vrinceni si-au facut publice averile de anul trecut, chiar daca aceasta obligativitate este incerta u din declaratiile de avere rezulta ca unii magistrati au proprietati la tara, semn ca pretuiesc mai mult linistea de la periferie

In plin proces de schimbare a legii Agentiei Nationale de Integritate, o parte dintre magistratii vrinceni si-au facut publice declaratiile de avere. Desi termenul obisnuit a fost mijlocul lunii iunie, nu se stie inca daca mai este obligatorie completarea si publicarea veniturilor si a proprietatilor detinute. Pina acum, un singur procuror si zece judecatori au declaratia publicata pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, Neculai Bostiog, procuror in cadrul Parchetului Judetean, are trecute in declaratia de avere doua terenuri agricole la Vinatori si Suraia, pe cel din urma avind si o casa de locuit, dobindita prin mostenire. Procurorul are si un apartament in Focsani, dar si o Dacie 1310 fabricata in anul 2000. Salariul declarat incasat anul trecut este de peste 90.000 de lei, la care se adauga pensia sotiei. Judecatorul Ion Imparatu, din cadrul Judecatoriei Focsani, detine un teren arabil si o casa in Milcovul, plus un apartament in Focsani. Magistratul detine un autoturism Nissan fabricat in 2005, cumparat prin leasing, si trei depozite bancare in lei. Incasarile din salariul de magistrat sint de 65 de mii de lei, la aceste venituri adaugindu-se salariul sotiei, judecatorul trecindu-si in declaratie si alocatia fiicei sale minore. Presedintele Judecatoriei Focsani si-a reactualizat declaratia de avere pentru a doua oara in acest an. Astfel, magistrata Daniela Matache detine, impreuna cu sotul, doua terenuri arabile la Vinatori, pe care isi construieste si o casa, dar si doua suprafete de fineata in Nereju si Gresu. Familia Matache circula, potrivit declaratiei de avere, cu un VW Passat din 2007, iar datoriile catre unitatile bancare sint in numar de trei, respectiv doua refinantari si un credit ipotecar. Judecatoarea si-a declarat un venit de 74.652 de lei, cistigurile familiei fiind rotunjite si cu salariul sotului, ca si fost secretar de stat la MDRL, plus salariul de la CJ Vrancea, in suma totala de aproape 60 de mii lei.


Neacsu isi face casa la Vinatori


Pe de alta parte, presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Neacsu, impreuna cu sotia, judecatoare la aceeasi instanta, si-au notat in declaratiile de avere doua terenuri cumparate in Vinatori, aici aflindu-se in constructie si o casa de locuit. Familia Neacsu nu a instrainat nici anul trecut Olcitul fabricat in 1991, la acest automobil adaugindu-se un Opel Vectra si un Renault. Datoriile celor doi soti constau intr-un singur credit, scadent in 2017, in timp ce veniturile declarate sint cele din salariu. Astfel, in vreme ce presedintele instantei si-a declarat pe anul trecut ca venit total 111.701 lei, sotia acestuia a mentionat aproape 102 mii lei. Intorcindu-ne la Judecatoria Focsani, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii au mai aparut inca doua declaratii. Este vorba despre judecatoarea Andreea Pascaru, dar si despre magistrata Dorina Pintilie, iesita la pensie anul acesta. Magistrata Pascaru detine, impreuna cu sotul, doua terenuri agricole in Adjud, ultimul cumparat in 2009, dar si un altul in Focsani, achizitionat in 2010. Tot in Adjud judecatoarea a mentionat o casa de locuit, cumparata de sot in 2004, iar ca autoturism este trecut un Opel, care apartine tot jumatatii sale. Judecatoarea are un credit scadent in 2012, dar si trei depozite bancare. Veniturile constau in salariul de magistrat, de 59 de mii de lei, plus salariul de consilier juridic al sotului. Judecatoarea Pintilie, abia pensionata de la Judecatoria Focsani, a completat anul acesta pentru ultima data declaratia de avere obligatorie. Astfel, aceasta, impreuna cu sotul, actualmente consilier local PSD, are declarate trei terenuri la Dumbraveni si unul in Focsani, ultimul cumparat anul trecut, plus doua case la Dumbraveni si un apartament in municipiu. Dorina Pintilie nu are trecuta in declaratie nici o masina, insa are mentionate doua credite. Ultimul venit incasat de fosta judecatoare este de 100.000 de lei, in timp ce sotul a avut venituri de 68.000 de lei in calitate de director general la "Apele Romane" din Bucuresti, plus veniturile incasate in Vrancea de peste 100. 000 de lei. Alti magistrati care si-au facut publice veniturile de anul trecut sint vicepresedintele Judecatoriei Focsani, Mariana Gradinescu, judecatoarea OanaJelea, din cadrul aceleiasi instante, Irina Serbanut, din cadrul Judecatoriei Panciu, si a magistratului Grigore Marcel Barbieru, presedintele Judecatoriei Adjud. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.