Ultima oră

Aproape 800 de inculpati deferiti instantelor in doar 6 luni

Nicoleta Cristea
17 iul 2010 966 vizualizări
11 procurori au primit in audiente 2.500 de persoane

Parchetele vrincene si-au contabilizat joi activitatea din primele sase luni ale acestui an. Astfel, in prezenta procurorului general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, Dinu Gilca, si a adjunctului acestuia, procurorii vrinceni au prezentat plusurile si minusurile din activitatea desfasurata pina acum in acest an. In primele sase luni ale acestui an, procurorii din cele patru unitati de parchet din Vrancea s-au luptat cu nu mai putin de 10.800 de dosare, dintre acestea fiind solutionate peste 4.300. In cadrul acestora, anchetatorii au intocmit rechizitorii pentru 795 de inculpati, fata de cei 737 trimisi in judecata in perioada similara a anului trecut, din acestia 43 fiind arestati preventiv. "Am promovat peste 180 de cai de atac la solutiile date in instanta, dintre acestea doua au fost in civil. 162 dintre caile de atac au fost solutionate, aproximativ 110 avind solutii de admitere. Activitatea pe primele sase luni este aproximativ aceeasi cu perioada similara a anului 2009. Au fost trimise mai multe persoane in judecata si dupa cum se observa a crescut ponderea rechizitoriilor in dosarele solutionate, fiind in procent de aproximativ 15% la nivelul unitatilor de parchet din judet", a precizat procurorul Paul Mihaila, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Procurorii vrinceni au anchetat in acest an 129 de fapte contra persoanei, intre acestea doua fiind omoruri, 12 tentative si trei lovituri cauzatoare de moarte. In ceea ce priveste infractiunile contra patrimoniului, in primele sase luni au fost solutionate 309 fapte, in timp ce infractiunile la regimul circulatiei au fost in numar de 154, fata de 197 anul trecut. Parchetele vrincene se confrunta cu aceeasi lipsa de personal ca si in anii trecuti, cele patru unitati, respectiv doua in Focsani, una in Panciu si una in Adjud functionind cu doar 23 de procurori, din cei peste 30 care apar in schema de personal. Dintre acestia, in primele luni ale lui 2010, doar 11 au acordat audiente, la nu mai putin de 2.500 de justitiabili care au venit cu jalba in protap pentru a le fi ascultate pasurile. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.