Ultima oră

Politisti comunitari pe strazile Panciului

Doina Ganea
16 iul 2010 663 vizualizări
Cu prilejul lansarii proiectului privind modernizarea Politiei Comunitare la Panciu, vicepresedintele Consiliului Judetean a anticipat o crestere a infractionalitatii in urmatoarea perioada

Primaria orasului Panciu a lansat saptamina aceasta proiectul "Servicii Eficiente si de Calitate pentru Cetatenii Orasului Panciu", sustinut din fonduri europene. Proiectul isi propune infiintarea unui serviciu de ordine publica ce va functiona sub coordonarea administratiei locale. La lansarea proiectului au fost prezenti, alaturi de viceprimarul Iulian Nica, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, reprezentantii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) si ai Politiei Panciu. "Prin munca s-a reusit obtinerea finantarii pentru dotarea si modernizarea Serviciului Politiei Comunitare. Acest lucru va reusi sa aduca orasul Panciu la nivelul altor orase europene, unde exista mai multe structuri de pastrare a ordinii si linistii publice", a declarat Dragos Birladeanu. Acesta a mai apreciat si faptul ca infiintarea unei astfel de structuri era necesara si ca urmare a faptului ca, in viitor, infractionalitatea va creste. Viitorii angajati ai Politie Comunitare vor urma cursurile de instruire in meseria de agent, vor fi dotati cu echipamente speciale si vor iesi in strada alaturi de politisti sau jandarmi pentru a veghea la siguranta cetatenilor dar totodata vor avea drept misiune si punerea in aplicare a hotaririlor aprobate in Consiliul Local. Oficialii din Primarie au la dispozitie un an pentru implementarea proiectului care conduce de fapt la modernizarea unui serviciu deja existent. "Din cauza lipsei fondurilor de la nivel local, acest Serviciu nu a putut functiona. Odata cu implementarea proiectului vom dota Serviciul cu doua masini de patrulare si interventie, vom asigura toate echipamentele necesare, de la statii mobile si elemente de paza si ordine, pina la uniforme si cazarmament. De asemenea, vom moderniza si sediul in care va functiona acest serviciu", a explicat viceprimarul Iulian Nica. Valoarea proiectului depaseste suma de 884. 365 de lei, din care contributia Primariei Panciu a fost de 17.687,30 de lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.