Ultima oră

INTERNATIONAL: O fetita din California, rapita de o matusa in 2003, a fost descoperita intr-o familie de romani din Arizona

Ziarul de Vrancea
16 iul 2010 492 vizualizări
Amber Nicklas, o fetita din California care a disparut in 2003, la varsta de trei ani, dupa ce o matusa a fugit cu ea dintr-un restaurant, a fost gasita dupa sapte ani intr-o familie de romani din Phoenix, Arizona, potrivit Daily Mail. Amber parea in stare buna, vorbeste atat romaneste cat si engleza si a fost traumatizata cand autoritatile au luat-o de langa cei pe care ii stia drept parinti, a declarat politia.

Fetita se afla acum in grija autoritatilor din California. Potrivit politiei, ea nu a fost niciodata la scoala. Atat numele cat si data de nastere i-au fost schimbate de catre cei care au ingrijit-o, care sustin ca sunt din Romania.


Nu exista insa informatii potrivit carora acestia ar avea legatura cu rapirea, nici care sa explice cum Amber a ajuns in casa unei "ghicitori" in Arizona.


"Copilul parea ca a fost bine ingrijit si hranit. Fetita era foarte fericita. In afara faptului ca nu a fost dusa la scoala, traia o viata semi-normala. Nu a fost inchisa intr-o camera sau ceva asemanator. Ii numea pe acesti oameni mama si tata", au declarat autoritatile.


Politia a declarat ca o femeie a incercat sa ascunda fata sub mai multe prosoape in cada in timp ce politia o cauta, sub mandat.


Amber a fost rapita de langa parintii adoptivi de una dintre matusile ei biologice, in timpul unei intalniri intre cele doua familii, aranjata de un tribunal. Trei matusi prezente la intalnire au distras-o pe mama adoptiva si au luat copilul. Doua dintre ele au fost arestate, insa o a treia a scapat cu fetita. Mama biologica renuntase la drepturile asupra ei.


Autoritatile au primit informatii cu privire la localizarea lui Amber in noiembrie 2009. Identitatea i-a fost confirmata prin amprente, fotografii si probe ADN.



de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.