Ultima oră

INTERNATIONAL:Franta:Presa in Diagonala:10 romani, suspectati de proxenetism au fost arestati

Ziarul de Vrancea
16 iul 2010 452 vizualizări
Patru persoane au fost ucise si 16 au fost ranite intr-un sir de atacuri in Bagdad; Presedintele brazilian vrea sa interzica palmuirea copiilor

Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pe numele presedintelui Sudanului Omar al-Bashir pentru genocid, in urma rolului pe care l-a jucat in campania de violenta timp de cinci ani in Darfur, informeaza CNN. Al-Bashir este acuzat de crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Adaugarea acuzatiei de genocid la lista de invinuri a lui Al-Bashir ar putea prelungi durata pedepsei in cazul in care acesta va fi condamnat. El a fost reales presedinte al Sudanului in acest an, in urma unor alegeri controversate.


Cel putin patru persoane au fost ucise si 16 au fost ranite intr-un sir de atacuri in capitala irakiana Bagdad, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul de Interne, informeaza CNN. Bombele atasate la vehicule - numite "bombe lipicioase" - au ucis un judecator in provincia Yarmouk. Grenadele aruncate de atacatori au ranit cinci politisti, trei la un punct de control in cartierul Al-Ghazaliya din vestul Bagdadului si alti doi la un punct de control din sud-vestul capitalei.


Franta: 10 romani, suspectati de proxenetism au fost arestati. Politia franceza a arestat zece romani suspectati ca fac parte dintr-o retea de proxenetism, dupa o incaierare in arondismentul al optsprezecelea al Parisului, informeaza Le Parisien. Conflictul dintre doua grupuri rivale, care dura de apoximativ trei saptamani a fost iscat de o tanara in varsta de 23 de ani, care practica prostitutia in Bois de Boulogne, in apropiere de Place Dauphine si care a decis sa-si paraseasca proxenetul, pe care l-a acuzat de furt si agresiuni fizice.


Doi frati care au incercat sa incendieze casa artistului suedez care l-a caricaturizat pe profetul Mohamed au fost condamnati la inchisoare. Un tribunalul suedez a condamnat doi frati care au incercat sa incendieze casa artistului care a infuriat lumea musulmana cu desenul sau care il reprezenta pe profetul Mohamed drept caine, informeaza Fox News. Cei doi frati au fost condamnati la doi ani de inchisoare fiecare. Incercarea de incendiu a fost motivata de o caricatura din 2007 a lui Lars Vilks care il infatisa pe Mohamed drept caine, informeaza Judecatoria din Helsingborg. Acuzatilor, in varsta de 19, respectiv 21 de ani, nu le-a fost publicat numele din cauza legilor suedeze privind intimitatea.


Presedintele brazilian vrea sa interzica palmuirea copiilor. Presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a trimis un proiect de lege Congresului, care interzice utilizarea pedepselor corporale asupra copiilor. Proiectul de lege interzice orice tratament crud, degradant sau care ameninta serios viata copiilor, inclusiv palmuirea. Lula a declarat ca legea nu intentioneaza sa limiteze educarea copiilor, informeaza BBC. Potrivit legislatiei actuale din Brazilia, abuzul asupra copiilor este ilegal insa legea propusa ar interzice pentru prima data in mod explicit agresiunile fizice asupra copiilor. Parintii care nu respecta legea vor primi un avertisment, iar cei care ignora aceste sesizari ar putea fi obligati sa participe la cursuri de protectie a copilului sau sa primeasca tratament psihiatric.


Iran: 20 de morti si peste 100 de raniti in urma a doua atacuri cu bomba. Cel putin 20 de persoane au fost ucise si peste 100 au fost ranite in doua atacuri sinucigase cu bombe la o moscheea siita din sud-estul Iranului. Atacul s-a produs in orasul Zahedan, capitala provinciei Sistan-Baluchestan, cu populatie preponderent sunnita, in timp ce numerosi iranieni celebrau ziua de nastere a lui Imam Hussein, nepotul profetului Mahomed, informeaza AFP. Ministrul adjunct de Interne, Ali Abdollahi a confirmat faptul ca primul atac a fost realizat de un atacator sinucigas aproape de intrarea in moschee. Cel de-al doilea atac s-a produs la cateva minute dupa, in timp ce oamenii se inghesuiau spre iesire.



de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.