Ultima oră

Temperaturile si ploile din 2008, sub maximele ultimilor 40 de ani

Iulia Crețu
16 iul 2010 621 vizualizări
Focsanii par a nu se fi topit sau sa fi inghetat atit de tare in 2008, asa cum s-a intimplat in ultimii 40 de ani.

Cifrele din masuratorile privind programul calitatii aerului arata ca in urma cu doi ani in municipiu s-a inregistrat o minima anuala de -17,3 grade Celsius, in comparatie cu minima istorica de -28 grade Celsius. Maxima anuala in 2008 a fost de 39,2 grade Celsius, in timp ce maxima istorica a urcat mercurul din termometre la 41,1 grade Celsius. In ceea ce priveste precipitatiile, in anul 2008, cea mai uscata luna a fost februarie, cind s-au inregistrat 4,1 l/mp, in timp ce luna cea mai ploioasa a fost mai, cind in Focsani a turnat cu 108,1 l/mp. Maxima istorica retinuta in calculele reprezentantilor de la Mediu din ultimii 40 de ani a fost de 796,7 l/mp. Cifrele din 2008 sint cele mai recente statistici, acestea stind la baza documentatiei privind imbunatatirea calitatii aerului respirabil de la noi din oras. In cercetarea celor de la Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea mai intra analize pentru orasul Odobesti si comuna Suraia. Documentul va intra in dezbatere publica pe data de 13 august. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.