Ultima oră

Expozitie de animale vii la Muzeul de Stiinte ale Naturii

Ziarul de Vrancea
15 iul 2010 1633 vizualizări
Singurul acvariu din Focsani si-a deschis ieri portile, vedeta expozitiei fiind pitonul regal

Dupa doi ani si jumatate de actiuni de renovare si reamenajare a colectiilor, ieri s-a deschis acvariul public din Focsani, gazduit la demisolul Sectiei de Stiinte ale Naturii de la Muzeul Vrancei. în incinta muzeului de pe strada Cuza Voda nr. 35 pot fi admirate mai mult de 30 de specii de animale, cu peste 230 de exemplare, de la pesti de apa dulce, precum somnul, rechinul sau crapul, si pina la reptile, cum ar fi un piton regal, "vedeta" expozitiei. De asemenea, pot fi admirate si diverse specii de pasari sau mamifere mici, ca porcusorii de Guineea sau jucausele veverite siberiene carora le-au fost amenajate casute in citeva nuci de cocos.

Acvariul este de fapt o expozitie de animale vii, dupa cum ne spune sefa sectiei de Stiinte ale Naturii, Irina Boros. Aceasta a precizat ca spatiul restins nu permite extinderea expozitiei, insa s-au pus la cale parteneriate cu alte muzee si cu colectionari particulari pentru diferite schimburi. Muzeul de Stiinte ale Naturii a dezvoltat parteneriate si cu scoli si gradinite, care vor functiona chiar si in timpul vacantei de vara.

Micilor vizitatori le sint pregatite filme documentare, concursuri, jocuri sau lectii deschise pe teme de protectie a mediului, activitati menite sa le stimuleze interesul pentru natura si pentru conservarea ei. "Oaspetii nostri pot admira permanent exponate inedite", ne-a spus Irina Boros, care ii invita pe toti cei interesati sa treaca pragul muzeului. Programul de vizitare este de marti pina duminica, intre orele 10 "" 18. Biletul de intrare este 1 leu pentru copii si 4 lei pentru adulti, persoanele cu dizabilitati si veteranii de razboi beneficiind de accesul gratuit. (Oana OLARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 15 ore, 52 minute, 49 secunde
De ce cucul nu este prezentat la expozitie?Sau o pasare care traieste in zona Calieni?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.