Ultima oră

Debitorii la Sanatate lasati fara banii din banca

Raluca Manolache
14 iul 2010 566 vizualizări
In Vrancea sint 4.282 de persoane care au uitat sa-si plateasca darile catre Sanatate, debitele fiind de aproape 4 milioane de lei

Pe criza financiara, Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea incearca sa recupereze banii datorati de vrinceni la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), motiv pentru care a trecut la popriri bancare. Zeci de debitori care se afla pe lista neagra a institutiei s-au trezit deja cu banii luati din cont, dupa ce CAS a solicitat acest lucru unor unitati bancare. Mihai Copaci, presedintele director general al CAS Vrancea, spune ca au fost trimise astfel de instiintari catre zece banci. "Conform codului de procedura fiscala s-a trecut la popriri din conturile bancare. In acest fel am atras la FNUASS 250.000 de lei", arata Mihai Copaci. Decizia a fost luata dupa ce deja unii debitori la sanatate, precum pensionarii, au fost exeuctati silit, fiindu-le retinute anumite sume de bani din pensie. Asa se face ca reprezentantii bancii din sanatate, dupa ce au emis somatii si titluri executoriu, au executat silit prin instituirea popririlor asupra veniturilor banesti si conturilor bancare 538 de persoane. In 2009 institutia a emis 2.400 de decizii referitoare la obligatiile de plata, 1.873 de somatii si titluri executorii, fiind efectuate 1.052 de popriri, suma recuperata fiind 1.184.436 lei. La aceasta data, in Vrancea sint 4.282 de persoane care au "uitat" sa-si plateasca darile catre Sanatate, debitele fiind de aproape 4 milioane de lei. Printre cei ce se razboiesc cu sistemul de sanatate se afla si avocatii si notarii care sint nemultumiti ca, in calitate de liber-profesionisti, Casa de Asigurari de Sanatate pretinde ca trebuie sa plateasca contributia la bugetul asigurarilor de sanatate pentru ultimii ani. De altfel, unii s-au plins si justitiei. De mentionat este faptul ca restantierii trebuie sa stie ca daca se amina o perioada mai lunga achitarea datoriilor, suma initiala se poate chiar dubla, prin aplicarea de penalitati si de majorari de intirziere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.