Ultima oră

Muzeul de Stiinte ale Naturii inaugureaza azi Acvariul

Iulia Crețu
14 iul 2010 1316 vizualizări
Numai la deschidere, vizitatorii pot admira si maternitatea pestisorilor, exemplare care la maturitate devin exponate la muzeu

Copiii care inca nu au plecat in vacanta cu parintii si se plictisesc acasa, au ocazia incepind de astazi de la ora 10.00 sa admire vietuitoarele expuse la Acvariul Muzeului Vrancei, Sectia Stiinte ale Naturii, vis-à-vis de Catedrala Catolica din Focsani. Numai astazi, in ziua deschiderii, vizita este gratuita. Programul Muzeului este de marti pina duminica, intre orele 10.00 - 18.00, cu posibilitatea prelungirii in cazul in care curiosii vin in numar mare. "Pregatim o expozitie de animale vii. In afara de acvariul public, avem si o serie de reptile si pasari care se preteaza pentru a fi crescute in captivitate. Vizitatorii pot admira un piton regal, testoase de apa, un guster, doua tarantule sau iguane. Nici o specie nu este veninoasa. Avem si papagali, nimfe, veverite siberiene sau porcusori de Guineea. In acvarii avem specii intilnite si la noi, cum este crapul oglinda, carasul si somnul, alaturi de pesti tropicali, ciclide africane si americane, cu un colorit variat", ne-a spus Irina Boros, de la Muzeul Vrancei. Muzeografii dezvaluie ca la deschiderea Acvariului curiosii au posibilitatea sa admire si citeva incaperi ferite de ochii vizitatorilor in mod obisnuit. "Pentru pesti avem o balta de inmultire, intr-una din camerele Muzeului. Avem, de asemenea, si o maternitate. De obicei, aceste camere sint in afara circuitului, aici intra numai personalul, pentru ca necesita curatenie si liniste. Numai la deschidere, vizitatorii ar putea intra si aici. Speciile expuse au fost achizitionate de noi si sint in intretinerea noastra. Am primit citeva exemplare de animalute, in special de broscute testoase, si de la vizitatori, de la persoane care nu le mai pot ingriji. Din pacate, spatiul nu ne permite sa le luam pe toate", a adaugat reprezentanta Sectiei de Stiinte ale Naturii de la Muzeul Vrancei. Acvariul este unica atractie de acest fel din judet. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.