Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Alegerile anticipate, solutia PSD pentru iesirea din criza; Antonescu

Ziarul de Vrancea
13 iul 2010 360 vizualizări
Cat adevar si cata minciuna este in razboiul Basescu - Boc;Ii spunem noi "pa" domnului Basescu, nu el noua, suspendandu-l; Vanghelie ataca Primaria Capitalei cu blog, cont pe Facebook si cu Dacia Duster

Alegerile anticipate, solutia PSD pentru iesirea din criza


Social-democratii sustin ca una dintre solutiile actualei crize economice o constituie alegerile anticipate, iar razboiul dintre presedinte si Guvern reprezinta doar o strategie a PDL, menita sa faca din Executiv "tapul ispasitor" al ultimelor decizii ale puterii. Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu este de parere ca organizarea de alegeri anticipate este posibila numai daca exista o majoritate parlamentara capabila sa cupleze la asa ceva. Integral pe EvZ.ro..


Antonescu: Ii spunem noi "pa" domnului Basescu, nu el noua, suspendandu-l


Presedintele PNL, Crin Antonescu, se declara un sustinator al suspendarii presedintelui Traian Basescu acum, deoarece il considera pe acesta si camarila sa un "pericol pentru democratie si calitatea vietii". In acest scop, Antonescu spune ca este gata chiar sa puna pe planul doi interesul electoral. In aceasta privinta, liderul liberal nu a ratat ocazia de a critica PSD, pentru ca face "politica strict electorala de partid", potrivit Realitatea.net. Liderul Crin Antonescu a facut o radiografie a situatiei din PNL si a actualei guvernari: "Am ajuns intr-un punct care necesita niste decizii si la noi. Eu personal si PNL si Calin Popoescu Tariceanu si alti colegi de-ai mei, datorita faptului ca am sesizat pericolul pe care Traian Basescu si camarila sa il reprezinta pentru societate, am inteles sa punem pe planul doi interesul electoral. Am socotit ca Traian Basescu este un pericol pentru democratia romaneasca si pentru calitatea vietii. Fie si cu o sustinere mult diminuata, Traian Basescu continua sa fie presedinte, domnul Boc continua sa fie prim-ministru, doamna Udrea continua sa guverneze". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Frunda i-a pregatit cadoul lui Basescu de 1 decembrie", Marian Sultanoiu scrie:


"Traian Basescu e suparat pe toata lumea - pe maghiarii din politica, pe romanii luati de viitura, pe UNPR, care e gata sa devina noua "solutie imorala", pe Curtea Constitutionala ca e mai mult politica decat civila, pe TVA, ca-i strica imaginea, ba chiar si pe propriul guvern caruia i-a dat un ultimatum - 1 septembrie - pentru a raspunde, pe deplin, comenzilor sale. Dintre toate nenorocirile care ii ameninta stabilitatea politica, una singura se dovedeste a fi cu adevarat serioasa: UDMR. Restul, daca nu a fost inca pus la punct cu sfichiuirea subtire a apostrofarii grabite ori cu amenintarea sumbra a viitorului incert, va fi cu siguranta rezolvat la urmatoarea preumblare prin padurile Snagovului, unde va suge, fara crutare, din sangele prea iute al PDL-ului scapat din lant." Integral in Gandul.


Vanghelie ataca Primaria Capitalei cu blog, cont pe Facebook si cu Dacia Duster


Marian Vanghelie vrea sa fie candidatul PSD pentru Primaria Capitalei si a inceput campania de rebranduire pentru alegerile din 2012. Isi va intensifica activitatea pe conturile retelelor de socializare Facebook si Twitter, dar isi va prezenta ultimele ganduri si pe blogul personal. Presedintele pesedistilor din Capitala a declansat o campanie de rebranduire si se pregateste sa fie un succes si in spatiul virtual. "Goagal", cum a fost botezat motorul de cautare Google de Marian Vanghelie, va trebui sa ii devina cel mai bun prieten. Asta pe langa cei 138 pe care a reusit sa-i adune pana acum pe contul de Facebook. "Vanghelie foloseste Facebook in English (UK)", aflam de pe contul primarului sectorului 5. Integral in Puterea.


In editorialul "Moartea coalitei Grivco?", Elena Vijulie scrie:


"Presedintele se rasteste la toata lumea, cere Guvernului sau incompetent imposibilul, adica sa se reformeze, sa anuleze majorarea TVA, sa treaca la impozitarea pensiilor, abia salvate de la taiere. Prins intre doua focuri, Emil Boc spune ca se va reveni asupra TVA cand se vor gasi alternative, secondat de ministrul Muncii care precizeaza ca la Guvern "se analizeaza". Dar toata lumea stie ca liderii/parlamentarii PDL - primiti cu oua, rosii si dispret in toata tara - au jurat ca tentativa de taiere a pensiilor a fost ultima dandana pe care isi pun semnatura, ca economiile trebuie sa se faca din alta parte, dar din alta parte nu sunt in stare si nici nu mai au timp sa taie pana la protestele si deciziile din toamna. Totusi, Traian Basescu ar putea pune capat imediat ipotezei dezastruoase a anticipatelor daca ar renunta la Emil Boc si ar negocia. Nu stie insa cum si nu are sfatuitori intelepti." Integral in Romania Libera.


Cat adevar si cata minciuna este in razboiul Basescu - Boc


Dupa ce presedintele Traian Basescu a facut o serie declaratii belicoase la adresa Guvernului, aratand ca a "spus una si a facut alta" si a gresit cand a marit TVA, s-a acreditat ideea unui razboi intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. Furtuna dintr-un pahar cu apa a fost demontata insa chiar din interiorul PDL, Sulfina Barbu precizand ca "Boc raporteaza mereu la Cotroceni". Opozitia si analistii politici nu au parut nici ei impresionati de acest conflict, despre care spun ca este un "joc de imagine". Integral in Puterea.


de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.