Ultima oră

Angajatii DADR asteapta reorganizarea cu sufletul la gura

Doina Ganea
12 iul 2010 1407 vizualizări
Directorul Costica Neata spune ca in institutie vor mai ramine in jur de 35 de angajati din cei 76 care sint in prezent u la fiecare trei localitati va fi cite o Camera agricola , spune Costica Neata in speranta ca somerii din DADR vor avea unde sa se angajeze

Odata cu reorganizarea, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea va fi una din institutiile cu cel mai mare numar de disponibilizati, procentual vorbind. Deocamdata nu se stie ce presupune exact aceasta reorganizare, cite persoane vor fi disponibilizate si cind se va face aceasta. Potrivit insa OUG 70/30 iunie 2010, DADR Vrancea se va reorganiza dupa ce, la nivel national, va fi preluat personalul de la Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti. Noua structura nu va mai cuprinde departamentul de dezvoltare rurala care va fi reorganizat in cadrul Directiei Generale de Dezvoltare Rurala- Autoritatea de Management pentru PNDR, din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Tot la minister vor fi transferati si functionarii Administratiei Nationale Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, care va fi desfiintata. Totodata activitatea privind renta viagera va fi transferata de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). De asemenea, Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice va functiona in subordinea DADR. Cu toate acestea, directorul DADR, Costica Neata, este de parere ca in institutie vor mai ramine in jur de 35 de angajati din cei 76 care sint in prezent. Neata este de parere ca directiile agricole au cel mai mult de suferit la acest capitol al reorganizari, motiv pentru care a si semnat o scrisoare trimisa ministrului Mihail Dumitru, impreuna cu mai multi colegi din tara, prin intermediul careia se spera intr-o revenire. Avind in vedere numarul de specialisti la care ar trebui sa renunte, Costica Neata crede ca o parte dintre acestia pot fi preluati de Camerele Agricole, a caror lege asteapta la promulgare. "Parte din atributiile noastre vor fi preluate de camerele agricole. La fiecare trei localitati va fi cite o Camera agricola. Speram ca specialistii nostri sa poata fi transferati acolo, astfel incit sa nu ramina fara un loc de munca. Asteptam insa ca legea privind reorganizarea camerelor agricole sa iasa de la promulgare. Noi, directorii de directii agricole, vom sprjini specialistii sa fie transferati acolo", a declarat Neata. In lumina noilor prevederi, se pare ca in curind DADR va fi condusa doar de un singur director, fata de cinci citi sint in prezent si de mai multi sefi de servicii. "Urmeaza sa apara un act normativ prin care sa se stabileasca modul de reorganizare a institutiei, activitatile care ramin, numarul exact de posturi. Informatiile aparute pina acum nu sint oficiale, toate sint informatii obtinute din surse neoficiale din minister", ne-a spus si liderul de sindicat din cadrul DADR, Mariana Botea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.