Ultima oră

18 milioane de lei pentru reintegrarea detinutilor

Nicoleta Cristea
12 iul 2010 733 vizualizări
Penitenciarul Focsani este in faza de evaluare, ca toate unitatile de detentie din tara Zeci de detinuti vor fi ajutati sa se reintegreze în societate dupa ce vor fi eliberati din penitenciar, prin asigurarea unui loc de munca si a unei locuinte, in cadrul unui program finantat din bani europeni.

Joi, Administratia Nationala a Penitenciarelor a lansat Proiectul Social "Strategia de ocupare si calificare prin invatare si activitati pentru libertate", care isi propune diminuarea inegalitatii de sanse a detinutilor si fostilor detinuti o data reintorsi la viata "sociala". "Proiectul este derulat in parteneriat cu Patriarhia Romana si deocamdata se afla in faza de evaluare a penitenciarelor, intrucit trebuie alese doar doua unitati din tara. In urma cu ceva timp au fost trimise chestionare privind cooperarile pe care le avem in cadrul penitenicarului, oportunitatile in exterior. Problema este de mediul extern, pentru ca este vizata reintegrarea dupa liberare, respectiv locuri de munca, spatii de locuit. Un cuvint "greu" in alegerea unitatilor in care se va implementa proiectul il va avea de spus si Patriarhia", ne-a declarat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. Chiar daca si unitatea din Mindresti este luata in considerare pentru implementarea proiectului, sansele pentru ca detinutii de aici sa beneficieze de un ajutor consistent pentru a se reintegra, odata eliberati, sint reduse, dat fiind ca judetul nostru nu ofera prea multe posibilitati in acest sens. Proiectul Social are o durata de implementare de 3 ani, o valoare totala de 18.391.120 RON, fiind finantat din Fondul Social European. Pe scurt, banii europeni vor fi folositi pentru specializarea detinutilor intr-o meserie cautata in zona in care-si executa pedeapsele, consilierea acestora in cariera, dar si crearea unor locuri de munca sau punerea la dispozitia lor a unor locuinte. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.