Ultima oră

Voucherele tin industria auto pe linia de plutire

Ciprian Fânaru
10 iul 2010 758 vizualizări
Vrincenii sint asteptati la Salonul Auto pina duminica, in parcarea Promenada Mall u manifestarea e mai restrinsa fata de anii anteriori u vocuherele programului Rabla au impulsionat putin vinzarile diminuate de criza

Ieri dimineata s-a deschis oficial cea de-a IX-a editie a Salonului Auto Vrancea, manifestare organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) si devenita deja traditionala la Focsani. Aminat deja de starea vremii, SAV 2010 a avut parte la propriu de un vint puternic la deschidere. Criza, organizarea sau cele doua cumulate au facut ca dimensiunile spatiului expozitional sa fie mai reduse comparativ cu editia precedenta cel putin. La fel ca in anii trecuti, cei care vor veni sa vada pe viu cele mai noi modele au ocazia sa testeze masinile cu multi cai putere in timpul sesiunilor de drive test care vor avea loc in cadrul salonului. "La noi clientul poate beneficia de un discount de 11.400 lei la masina achizitionata prin programul «Rabla». Reducerea este valabila calculind cele trei vouchere care pina anul acesta nu erau", a precizat Liviu Toca, reprezentantul companiei Auto Sima Bayer Focsani. Putinii vizitatori au fost atrasi de modelele marcii Dacia, in special de vedeta Duster, care doboara recorduri la vinzari peste hotare. Pretul de pornire al SUV-ul Compact este de 12.400 de euro, cu tot cu TVA, dar echipata doar cu pachetul de baza. Sandero Stepway si Logan Pick Up au pretul de pornire aproape identic, in jurul a 9500 de euro.


Masini pentru toate buzunarele


"Au mers mai bine vinzarile de cind cu introducerea voucherelor, oamenii au venit sa cumpere. Ma refer bineinteles la persoanele fizice, cele juridice nu au aceasta posibilitate de achizitionare. Acum insa, cu cresterea TVA-ului, le-au cam dat in cap si acestora", ne-a spus reprezentantul firmei Scorpion Focsani, dealer regional pentru mai multe marci de renume. Aparitia de ultima prezenta la SAV este o masina destul de scumpa, de 50.000 de euro, noul Volkswagen Touareg, dar multe dintre priviri le-a atras un autoturism sport. Este vorba de Audi A5 cabrio, bijuteria pe patru roti care face cu ochiul celor mai mult sau mai putin tineri. Pretul variantelor echipate sare insa de 40.000 de euro. Pina la aparitia din toamna a noului Passat CC, modelul actual atrage prin calitate si sperie putin prin costul de achizitie, de 29.000 de euro. Ceva mai putini bani ar trebui sa scoata din buzunar fanii atragatorului si nonconformistului VW Scirocoo: 26.000 de euro. Mult mai accesibile sint micutele Fiat Panda, model al carui pret prin "Remat cu trei rable" porneste de la 4.300 de euro sau Chevrolet Spark, 7.000 de euro cu TVA inclus pentru cea mai slab echipata versiune. Daca autoutilitarele au preturi de peste 27.000 de euro, Mazda a venit la SAV cu o serie de reduceri apoape pentru fiecare model. Cel mai consistent discount este oferit pentru CX-7, 10.000 de euro, dar si la Mazda 6 acesta e de 4.500 de euro. Un pret apropiat de realitatile crizei este cerut si pentru unul dintre modelele interesante si vindute din clasa medie. Pretul de start al unui Renault Megane este de 10.950 de euro, TVA inclus, pret care include si cele trei prime de casare. Cei interesati sa-si cumpere o masina noua, sa faca un drive test sau doar sa arunce o privire la masinile aliniate pot merge la SAV pina duminica. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.