Ultima oră

LIFE:Utile: Cum sa faci sport cand n-ai timp liber; Vitaminele si vinul rosu nu ne prelungesc viata

Ziarul de Vrancea
9 iul 2010 537 vizualizări
Un tanar din cinci crede ca SIDA se ia prin sarut; De ce dragostea este perceputa de creier precum dependenta de alcool

Cum sa faci sport cand n-ai timp liber


Floriana si Madalina au renuntat la masina, metrou, autobuz si merg la serviciu cu bicicleta sau pe jos. Cei 16 kilometri pe care Floriana ii parcurge aproape zilnic cu bicicleta din Drumul Taberei pana in Victoriei si inapoi nu-i rapesc nimic din cochetarie. Drumul dus-intors ii ia un pic peste o ora. Flori nu a renuntat nici la fuste, nici la accesorii. "Nu e asa de greu pe cum pare. Trebuie doar sa alegi o fusta potrivit de lunga ca sa nu se ridice de tot cand "biciclesti". Cele mai potrivite sunt "fustele-gogosar, in forma de A, pana la genunchi. Cand port o fusta sau o rochie mai scurta, imi iau pantaloni scurti pe dedesubt", spune tanara de 28 de ani. Recunoaste insa ca cel mai bine se simte in pantaloni foarte scurti, pentru ca sunt comozi, dar mai ales pentru ca-i permit sa obtina un bronz care se mentine pana la sfarsitul toamnei. Integral in Romania Libera.


Vitaminele si vinul rosu nu ne prelungesc viata


Desi pana in prezent s-a considerat ca antioxidantii din vinul rosu si din vitamine contribuie la cresterea sperantei de viata, un studiu de caz recent demonstreaza ca, dimpotriva, stresul oxidativ asupra tesuturilor nu are niciun efect asupra longevitatii. Cercetatorii de la Universitatea McGill din Canada au identificat mutatii a 10 tipuri de gene ale unor larve (despre care spun ca au corespondent si in organismul uman) si au observat ca acestia traiau mai mult chiar si fara reducerea stresului oxidativ. Rezultatele contrazic teoria potrivit careia prin producerea unor reactivi (oxidanti) procesul de imbatranire este accelerat. Integral pe EvZ.ro.


Un tanar din cinci crede ca SIDA se ia prin sarut


Potrivit unei cercetari facute de Asociatia pentru Promovarea Sanatatii, multi tineri romani dau vina pe tantari pentru transmiterea virusului HIV. Debutul vietii sexuale poate reprezenta un moment de risc pentru contractarea infectiilor cu transmitere sexuala. Din acest motiv, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii (ARPS) a desfasurat o cercetare cu privire la cunostintele si practicile tinerilor legate de infectia cu HIV si consecintele practicarii sexului neprotejat. Studiul a avut loc in luna aprilie a acestui an si a vizat un esantion de 1.325 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani. Integral pe EvZ.ro


Suplimentele cu fier in timpul sarcinii nu sunt necesare


Expertii in nutritie pun la indoiala necesitatea ca femeilor insarcinate sa le fie administrate vitamine. Profesorul Maria Makrides sustine ca exista putine dovezi stiintifice care sa ateste ca suplimentele cu iod sau fier luate inainte sau in perioada celor noua luni de graviditate au vreun efect benefic asupra dezvoltarii copilului. "Multe dintre mesajele care incurajeaza utilizarea suplimentelor cu vitamine vin chiar din partea producatorilor, al caror interes este acela de a-si vinde marfa", spune Makrides, profesor de nutritie la Universitatea Adelaide. Integral pe EvZ.ro.


Cele mai bune statiuni in care sa mergi cu copiii


Pentru ca adultii sa nu se intoarca din vacanta mai stresati decat au plecat, unele hoteluri se straduiesc cat pot sa le faca mai usoara munca de parinte. Ii amuza pe copii la minicluburi, le fac program complet de joaca si le aduc in camera cutii muzicale. Integral in Gandul.


De ce dragostea este perceputa de creier precum dependenta de alcool


Oamenii de stiinta de la o universitate din Statele Unite ale Americii au descoperit ca dragostea este perceputa de creier ca o dependenta, informeaza LiveScience. Potrivit specialistilor, acesta este si motivul pentru care cei care abia au iesit dintr-o relatie intampina dificultati in a-si reveni si a depasi momentul. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au scanat creierul unui grup de voluntari, care trecusera printr-o despartire, in timp ce li s-au aratat fotografii cu fostul partener de viata. Astfel, s-a observat ca la nivelul creierului s-au activat regiunile care raspund de recompensa, dependenta de alcool, tutun sau stupefiante. Integral in Gandul.


de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.