Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala-Rusia va elibera 4 spioni vestici in schimbul celor 10 capturati recent de Statele Unite

Ziarul de Vrancea
9 iul 2010 464 vizualizări
Noi atacuri asupra pelerinilor siiti in Irak; Hezbollah critica demiterea editorului CNN pentru Orientul Mijlociu;

Noi atacuri asupra pelerinilor siiti in Irak


O noua serie de atacuri criminale asupra pelerinilor siiti din Bagdad a avut loc joi, in cel mai recent val de violente care zguduieste capitala irakiana, a confirmat un oficial al Ministerului de Interne pentru CNN. Cel putin 17 oameni au fost ucisi si alti 107 au fost raniti dupa un val de atacuri cu bomba. Patru dispozitive explozive au fost plasate pe drumuri, iar un al cincilea a fost detonat intr-o masina parcata. Pelerinii se indreptau spre casele lor dupa adunarea din cartierul Kadhimimya al capitalei care a comemorat martiriul imamului Musa al-Kadhim. Aceste atacuri au survenit dupa ce, cu o zi inainte, 49 de persoane au fost ucise si alte 244 au fost ranite in capitala, majoritatea victimelor fiind credinciosi siiti.


Hezbollah critica demiterea editorului CNN pentru Orientul Mijlociu


Gruparea Hezbollah a condamnat joi CNN pentru demiterea editorului sau din Orientul Mijlociu, Octavia Nasr, dupa ce acesta a postat un mesaj pe Twitter in care a afirmat ca regreta moartea clericului siit Mohammed Hussein Fadlallah, persoana ce figura pe lista teroristior. Purtatorul de cuvant al Hezbollah, Ibrahim Moussawi a denuntat "terorismul intelectual reprezentat de concedierea jurnalistei Octavia Nasr dupa ce aceasta si-a exprimat tristetea" pentru moartea lui Fadallah. "Aceasta masura scoate la iveala dubla masura pe care Vestul o foloseste in problemele legate de aceasta regiune si demasca Statele Unite, care pretind ca protejeaza libertatea de exprimare", a adaugat Moussawi, conform AFP.


ONU va condamna atacul asupra navei de razboi sud-coreene


Consiliul de Securitate al ONU este pregatit sa adopte un text in care va condamna atacul care a dus la scufundarea unei nave de lupta sud-coreene, conform unui proiect de rezolutie emis joi, scrie AFP. Textul nu invinuieste direct Coreea de Nord pentru atacul petrecut pe 26 martie, in ciuda descoperirilor unei investigatii multinationale care a concluzionat ca o torpila a Phenianului a cauzat scufundarea navei. Consiliul isi exprima insa "profunda ingrijorare" fata de rezultatele anchetei respective.


Rusia va elibera 4 spioni vestici in schimbul celor 10 capturati recent de Statele Unite


Kremlinul si-a dat acordul pentru eliberarea a patru spioni vestici in schimbul celor zece agenti ai sai care si-au recunoscut vinovatia joi intr-un tribunal din New York. Judecatorul american Kimba Wood a hotarat ca cei 10 sa fie deportati din Statele Unite, cu promisiunea ca nu vor mai incerca niciodata sa intre in tara. In schimb, Moscova va elibera patru persoane retiunte pe teritoriul Rusiei sub acuzatia de contact cu serviciile de informatii vestice. Identitatile celor patru nu au fost facute publice de catre oficialitati, insa, conform AFP, unul dintre acesti prizonieri este jurnalista peruviano-americana Vicki Pelaez, care va primi o casa pe teritoriul Rusiei, vize gratuite pentru copii sai precum si 2.000 de dolari lunar pe viata. Totodata, nu se cunoaste data exacta a deportarii agentilor rusi, sau daca acestia vor zbura direct spre Rusia.


Trei britanici au fost gasiti vinovati in planuirea unor atentate cu bomba


Trei cetateni britanici au fost condamnati joi pentru organizarea unor atentate cu bomba care ar fi ucis sute de persoane, dupa ce au fost recrutati de o celula terorista care opera dupa modelul al-Qaeda, scrie Reuters. Cei trei planuiau sa arunce in aer avioane care efectuau zboruri transatlantice. Acestia au inregistrat mai multe casete in care amenintau cu atacuri impotriva Statelor Unite si Marii Britanii si au lucrat indeaproape cu banda care dorea sa utilizeze dispozitive cu lichid de fabricatie proprie. Suspectii au mai fost judecati in 2008 si 2009, fiind achitati ultima data, insa procuraorii au hotarat sa schimbe capul, solicitand cel de-al treilea proces. Ibrahim Savant, Arafat Waheed Khan si Waheed Zaman au fost gasiti vinovati de catre un tribunal din estul Londrei, urmand sa isi primeasca vineri sentintele.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.