Ultima oră

Pompierii cer stingatoare cu pulbere pe masinile agricole

Raluca Manolache
9 iul 2010 574 vizualizări
Toate masinile agricole trebuie dotate cu cite un stingator cu pulbere

Campania agricola este un motiv de ingrijorare pentru pompieri. Avind in vedere ca in anii trecuti au fost semnalate incendii la lanurile de culturi cu paioase recoltate, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea incearca sa contracareze fenomentul cu o serie de masuri de prevenire ce ar trebui luate pe timpul campaniei de recoltare a cerealelor. Pentru o campanie de recoltare fara incidente nedorite, se recomanda ca toate masinile agricole sa fie reparate inainte de inceperea recoltarii. "Pentru a fi admise la lucrarile de recoltare a cerealelor masinile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sistemele de aprindere, de alimentare, carburatie si distributie sa fie perfect reglate pentru a preveni exploziile false, rezervoarele de combustibil si intreaga instalatie de alimentare cu carburanti sa fie etansa si fara pierderi de carburanti, instalatiile electrice sa aiba toate conexiunile bine fixate si izolatia sa fie in perfecta stare, acumulatorul sa fie bine fixat si sa aiba capac de protectie, tevile de esapament vor fi prevazute cu tobe (dispozitive) pentru retinerea scinteilor", spune sergentul major George Dumitrache, purtatorul de cuvint al Pompierilor. De asemenea, mecanizatorii si soferii care participa la campania de recoltare a cerealelor vor fi instruiti in mod special, pentru a cunoaste pericolele si pentru a sti sa stinga incendiile. Agricultorii nu trebuie sa uite ca toate masinile agricole si autovehiculele trebuie dotate cu cite un stingator cu pulbere si CO2, iar combinele trebuie dotate cu cite un vas cu apa, de 100 litri, si o matura de nuiele cu coada de 3-4 m. Pompierii mai atrag atentia ca reparatiile si intretinerea masinilor se vor face in afara lanurilor. Totodata, paiele rezultate dupa seceris vor fi evacuate in cel mult doua zile, iar miristea se ara nu se arde. "Nu se admite fumatul si focul deschis in lanuri, pe miristi, pe combine, utilaje sau la distante mai mici de 100 de metri de punctele de seceris, recolta sau depozitare a produselor agricole", mai atrag atentia pompierii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.