Ultima oră

Epure s-a inselat singur cu Ferma Precistanu

Nicoleta Cristea
9 iul 2010 4104 vizualizări
La Tribunalul Vrancea s-a considerat ca fapta de care a fost acuzat omul de afaceri Gheorghe Girboiu nu ar exista

Afaceristul Gheorghe Girboiu a scapat pina acum de acuzatia de inselaciune pe care i-a adus-o partenerul de afaceri Valica Epure si pentru care a fost judecat in instanta. Saptamina aceasta, Girboiu a fost achitat la Tribunalul Vrancea, solutie care poate fi atacata cu apel dupa ce va fi motivata de instanta. Motivul pentru care s-a decis achitarea afaceristului a fost acela ca fapta pusa in sarcina nu exista, aceeasi instanta luind hotarirea ca toate cheltuielile judiciare sa ramina in sarcina statului. Girboiu a fost acuzat de inselaciune, constind in aceea ca, in calitate de administrator al Gicam Construct SRL Focsani, l-ar fi pagubit de Valica Epure in 2008, in urma unei afaceri care a constat in instrainarea, cu contract de vinzare-cumparare, a Fermei nr. 14 Precistanu. In dosar se arata ca Girboiu a modificat suma trecuta pe contract, astfel incit la banca s-a prezentat cu un bilet la ordin pe care era trecuta doar o mica parte, pentru care a si obtinut girul unitatii financiare. Suma totala pentru care s-au inteles, 2,35 milioane de euro, a fost platita in mai multe transe, prima plata a fost in valoare de 30.000 de euro, dupa care Girboiu i-ar mai fi achitat lui Epure 300.000 de euro. Girboiu afirma ca la incheierea contractului i-ar mai fi platit lui Epure alti 370.000 de euro, insa fostul proprietar al Fermei nr. 14 spune ca tocmai aici e inselaciunea. Desi se vorbeste despre plata a 370.000 de euro, plata a fost facuta in lei, Epure sustinind ca Girboiu a modificat suma trecuta pe contract, prin simpla mutare a unei virgule, astfel incit la banca s-a prezentat cu un bilet la ordin pe care era trecuti doar 1.353,432 lei, in loc de 1.353.432 lei. Ulterior, Girboiu a imprumutat de la banca inca 1.650.000 de euro, si a achitat contravaloarea imobilului. Ferma 14 Precistanu a fost cumparata de Epure in 2002, contra sumei de 1,1 miliarde, initial fiind evaluata la aproape 10 miliarde de lei. In 2008, Epure i-a solicitat initial lui Girboiu pentru ferma 2,5 milioane de euro, insa au batut palma ulterior pentru 2,35 de milioane. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.