Ultima oră

LIFE: Utile: Depresia creste riscul aparitiei dementei; Legume si fructe pentru randament la invatat

Ziarul de Vrancea
8 iul 2010 524 vizualizări
70 la suta din populatia lumii se trateaza cu medicamente naturiste

Depresia creste riscul aparitiei dementei


Inflamarea tesutului din creier, prezenta in cazul starilor de anxietate, grabeste si favorizeaza aparitia bolii degenerative a creierului, sustin cercetatorii. Cercetatorii de la o universitate americana din Massachusetts sustin ca persoanele care sunt diagnosticate cu depresie sau stari de anxietate prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de dementa. Potrivit cercetatorilor, practic, inflamarea tesutului din creier, prezenta in cazul depresiei, grabeste si favorizeaza aparitia dementei, boala degenerativa a creierului. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 949 de varstnici pe o perioada de 17 ani, observandu-se ca dementa s-a instalat mai ales in cazul depresivilor. Potrivit expertilor, pana la sfarsitul monitorizarii, 164 dintre participantii la studiu aveau deja diagnosticul de dementa, scrie Gandul.


Legume si fructe pentru randament la invatat


In perioadele stresante, este indicat consumul de alimente bogate in vitamine si in minerale. Pregatirea eficienta pentru examenele de admitere presupune si o alimentatie corecta. Medicii recomanda alimente care stimuleaza activitatea creierului, lichide multe si renuntarea totala la alcool. Medicul nutritionist Corina Zugravu spune ca, in periodele de efort intelectual, organismul are nevoie de vitamine si minerale, ceea ce inseamna mese bogate in legume si fructe. Salatele de varza, spre exemplu, sunt indicate in perioada examenelor pentru ca aceasta leguma reduce starea de nervozitate si stresul. Lamaia, de asemenea, este foarte eficienta pentru ca sporeste procesul de memorare. Un pahar de suc de lamaie cu miere de albine este indicat in fiecare zi, in perioada de invatare. Dat fiind faptul ca efortul fizic este minim, alimentele bogate in calorii nu sunt recomandate, informeaza EVZ.


Cum sa faci sport cand n-ai timp liber


Floriana si Madalina au renuntat la masina, metrou, autobuz si merg la serviciu cu bicicleta sau pe jos. Cei 16 kilometri pe care Floriana ii parcurge aproape zilnic cu bicicleta din Drumul Taberei pana in Victoriei si inapoi nu-i rapesc nimic din cochetarie. Drumul dus-intors ii ia un pic peste o ora. Flori nu a renuntat nici la fuste, nici la accesorii. Nu e asa de greu pe cum pare. Trebuie doar sa alegi o fusta potrivit de lunga ca sa nu se ridice de tot cand biciclesti. Cele mai potrivite sunt fustele-gogosar, in forma de A, pana la genunchi. Cand port o fusta sau o rochie mai scurta, imi iau pantaloni scurti pe dedesubt", spune tanara de 28 de ani. Recunoaste insa ca cel mai bine se simte in pantaloni foarte scurti, pentru ca sunt comozi, dar mai ales pentru ca-i permit sa obtina un bronz care se mentine pana la sfarsitul toamnei, anunta Romania Libera.


5 leacuri verzi contra diabetului


Diabetul e o boala domneasca, spun unii. Asta pentru ca daca te ingrijesti cum se cuvine, efectele afectiunii sunt reduse semnificativ. Dincolo de tratamentele medicamentoase clasice impotriva diabetului, Libertatea iti propune cateva remedii naturale foarte eficiente. Prepara-ti un amestec din fructe de paducel, frunze de papadie, frunze de coacaz negru, menta si fructe de maces. Infuzia este eficienta daca in 500 ml de apa fierbinte pui doua linguri din preparat si lasi 15 minute sa se limpezeasca. Ceaiul se strecoara bine si se consuma 100 ml o data, de 4-5 ori pe zi. Un efect pozitiv in sustinerea organismului in lupta cu boala il are si ovazul. Puteti prepara un amestec din parti egale de frunze uscate si faramitate de ovaz, radacina de cicoare si matase de porumb. Trei linguri de preparat se pun intr-un ibric cu doua pahare de apa si se fierb la foc mic, 10 minute. Se consuma cate 100 ml de 3 ori pe zi, timp de un an, scrie Libertatea.


70 la suta din populatia lumii se trateaza cu medicamente naturiste


Orientarea catre un stil de viata sanatos ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste, potrivit unui studiu recent. Aproximativ 70 la suta din populatia lumii prefera tratamentele naturiste ca prima alternativa in tratarea diferitelor afectiuni, arata un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Asadar, medicina naturista, caracterizata de tratamente pe baza de extracte din plante, castiga teren in fata celei clasice (alopate). Astfel, "perioada prin care trecem este dominata de cresterea numarului de afectiuni cauzate de scaderea imunitatii, de sporirea incidentei bolilor infectioase si de intensificarea dependentei de anumiti stimulenti precum cafeaua, tutunul si bauturile alcoolice", spune dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicina interna. Potrivit acestuia, orientarea catre un stil de viata sanatos ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste, anunta Gandul.



; de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.