Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei: Videanu: Analizam reducerea cotei unice la 10%. Boc: Sa lasam scenarita

Ziarul de Vrancea
8 iul 2010 422 vizualizări
Cordunenii. Radiografia unui clan mafiot; Cum forteaza statul mana patronilor sa intre in faliment; Cat costa un an de studentie

Videanu: Analizam reducerea cotei unice la 10%


Boc: Sa lasam scenarita. La cateva ore dupa ce Adriean Videanu a confirmat pentru Gandul ca se analizeaza posibilitatea reducerii cotei unice, premierul Emil Boc a declarat ca "trebuie lasata scenarita" si ca "ce avem in vigoare aceea exista". In cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent National al PDL, liderii partidului au discutat despre posibilitatea micsorarii cotei unice de la 16% la 10%, concluzia fiind ca se va face o analiza in Guvern pentru a stabili oportunitatea acestei masuri. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a confirmat, marti, pentru Gandul ca exista aceasta intentie. "Da. Este in analiza", a raspuns Videanu la intrebarea daca PDL analizeaza posibilitatea micsorarii cotei unice la 10 procente. Cateva ore mai tarziu, cu ocazia unei conferinte de presa privind situatia din zonele inundate, premierul Emil Boc a negat existenta unei astfel de analize si chiar a discutiilor in acest sens, anunta Gandul.


Cordunenii. Radiografia unui clan mafiot


Procurorul DIICOT Vasile Chifan a realizat un rechizitoriu de 900 de pagini privind modalitatile de constituire si actiune ale clanului. Dupa o ancheta care a durat doi ani, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi i-au trimis in judecata, la inceputul saptamanii, pe cei 27 de membri ai clanului mafiot Corduneanu. Dosarul in care sunt descrise mecanismele infractionale, prin care fratii Corduneanu au facut avere, are peste 70 de volume, care totalizeaza 30.000 de pagini. Rechizitoriul Cordunenilor are 900 de file, fiind un record la nivel national, scrie EVZ.


Unde vor sa-si continue studiile zecarii de la Bac


Bacalaureatul din aceasta vara a fost unul al recordurilor pozitive si negative, al notelor extreme. Daca 2010 ramane anul cei mai multi nepromovati intr-un deceniu, aceeasi editie a examenului de maturitate consemneaza si cel mai mare numar de note de 10 in aceeasi perioada: 131. Nici unul dintre acesti performeri nu e din Bucuresti. Cei mai multi zecari sunt, in schimb, din judetul Dolj: 22, informeaza Adevarul.


Cum forteaza statul mana patronilor sa intre in faliment


Statul incearca sa rezolve problema firmelor-fantoma, insa astfel ii incurajeaza pe patroni sa declare falimentul mai usor. Firmele sau persoanele fizice care preiau de la debitori insolvabili active la preturi "discutabile" vor raspunde in solidar, potrivit ordonantei de urgenta privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale (nr. 54/ 2010). Aceasta aduce modificari si completari Codului de Procedura Fiscala, precizand categoriile de persoane fizice sau juridice care raspund in solidar cu debitorul declarat insolvabil. Astfel, sunt vizate firmele aflate in legatura cu debitorul si care au preluat in proportie semnificativa activele, personalul si partenerii comerciali, continuand activitatea acestuia sub alta identitate. De asemenea, pentru debitorii declarati insolvabili vor raspunde in solidar si administratorii, asociatii, actionarii si orice alte persoane care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin instrainarea sau ascunderea, cu rea-credinta, sub orice forma, a activelor debitorului, scrie Romania Libera.


Presedintele a confirmat informatia data de Puterea


Basescu: Mass-media a atentat la siguranta nationala. Presedintele Traian Basescu a confirmat ieri informatiile publicate in exclusivitate de Puterea, conform carora anumite relatari despre inundatii pot fi considerate drept atentat la siguranta nationala. Seful statului a sustinut, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca Trusturile Intact si Realitatea au decredibilizat autoritatile, ceea ce constituie o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale. Ceea ce ieri parea o posibilitate, a devenit astazi o certitudine. Presedintele Basescu a identificat la postul public de radio mai multe campanii de presa mincinoase, care au atentat la siguranta nationala. Printre acestea se numara relatarile unor posturi de televiziune despre inundatii si informatiile despre familia presedintelui, care a fost acuzata ca a fost implicata in trafic de armament pentru grupari teroriste, informeaza Puterea.


Seful securitatii TiriacAir a furnizat informatii traficantilor de droguri


In decembrie 2009, ministrul Vasile Blaga facea o declaratie socanta la TV: "S-au copiat transcripturi dupa inregistrari cu mandat de siguranta nationala sau de crima organizata, fara a avea dreptul la acest lucru". Blaga a aratat cu degetul spre predecesorul sau Dan Nica, iar telespectatorii care au habar pe ce lume traiesc au inteles ca Blaga se refera la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), unitatea de informatii a Ministerului de Interne. Asteptate de multa vreme, declaratiile lui Blaga veneau dupa ce DGIPI a facut subiectul unor scurgeri grave de informatii, ai caror beneficiari au fost de regula membri ai lumii interlope, informeaza Academia Catavencu.


Cum ii raspunde premierul sefului statului: N-am avut o alta alternativa imediata si legala


Boc anunta restructurarea Guvernului. Seful Executivului a parat, miercuri, declaratiile presedintelui Traian Basescu privind "greseala majorarii TVA" . Incercand sa minimizeze impactul afirmatiilor prezidentiale, Emil Boc s-a scuzat facand apel la decizia nefasta a CCR. "Dupa decizia Curtii Constitutionale, nu am avut la dispozitie o alta alternativa imediata si legala, alta decat aceea de majorare a TVA", a raspuns Boc la solicitarea presei de a comenta declaratiile presedintelui privind majorarea TVA. Intrebat daca ia in calcul o impozitare suplimentara a pensiilor, Boc a raspuns, sec, ca, "astazi pensiile peste 10 milioane (de lei vechi- n.r.) sunt impozitate cu 16%". La insistentele presei care a reluat declaratiile sefului statului, care se declara adeptul impozitarii tuturor veniturlor, Emil Boc a evitat, din nou, un raspuns concret, scrie Gandul.


Cat costa un an de studentie


Anual, un student va plati cel putin 3.700 de lei pe cazare, mancare, transport, carti si inerentele iesiri la terasa. Cei mai avantajati sunt cei care locuiesc cu parintii si cei ce au prins loc in camin. Pretul studentiei poate fi unul decent daca pretentiile sunt mici si facultatea aleasa necostisitoare, insa extrem de piperat pentru cei care doresc conditii, servicii si distractii de lux. Un calcul amanuntit arata ca, adunand banii necesari transportului, studiului, intretinerii personale si distractiei, se ajunge la o suma anuala de 3.700 de lei. Iar aici nu se tine cont de cazare sau taxe de studiu. Pentru tinerii care se cazeaza in camin si platesc taxe, costurile se dubleaza, iar cei ce stau cu chirie vor ajunge la cheltuieli de 15.000 de lei, anunta EVZ.


Un membru CSM le cere colegilor sa-l avanseze


Magistratul Ana Cristina Labus, judecator la Tribunalul Iasi si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), si-a depus candidatura pentru a promova la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, decizia finala urmand a fi luata chiar de colegii sai. Labus nu a primit insa avizul colegiului de conducere al Curtii Supreme, care, desi consultativ, este important. Asupra candidaturii judecatoarei de la Iasi si a altor 12 depuse de magistrati de la alte instante, membrii CSM se vor pronunta in sedinta de azi. Cererea de promovare a Anei Cristina Labus vine in contextul in care in urma cu cateva luni asociatiile profesionale au criticat in termeni vehementi promovarea secretarului CSM, Corina Corbu, tot la Curtea Suprema, informeaza Romania Libera.


de Mircea Barzoi HotNews.ro





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.