Ultima oră

LIFE:Utile: Laptele de camila, la fel de bun ca laptele matern si nu provoaca alergii; Cum sa fii frumoasa fara eforturi draconice

Ziarul de Vrancea
7 iul 2010 521 vizualizări
Maladia Alzheimer va putea fi diagnosticata cu 10 ani inainte de aparitia bolii

Laptele de camila, la fel de bun ca laptele matern si nu provoaca alergii


Vin vremuri grele pentru comerciantii de lapte de vaca si oaie, pentru ca piata europeana urmeaza sa fie luata cu asalt de laptele de camila. Faimosul animal cu respiratie urat mirositoare si cu un ciudat simt al umorului pare cea mai putin dezirabila sursa de lapte pentru micul dejun, scrie Reuters, insa furnizorii din Emiratele Arabe sustin ca este la fel de sanatos ca laptele matern. "Persoanele care au intoleranta la lactoza pot bea lapte de camila fara nicio grija deoarece, spre deosebire de laptele de vaca, nu cauzeaza alergii proteice si este bogat in insulina", explica Ulrich Wernery, director stiintific in cadrul Laboratorului de Cercetari Veterinare din Dubai. Cu un gust similar laptelui de vaca, acela de camila este foarte apropiat din punct de vedere al compozitiei cu laptele uman, facand din el cea mai buna optiune. Laptele de camila are, de asemenea, un continut crescut de vitamina C, iar Wernery spune ca acest aspect a salvat vietile beduinilor care calatoreau saptamani in desert, fiind privati de fructele sau legumele care sa le asigure necesarul de vitamine, dar care isi luau proteinele din laptele de camila, scrie EVZ.


Cum sa fii frumoasa fara eforturi draconice


Revistele pentru femei si vedetele au promovat un program foarte strict pentru a fi frumoasa si in forma: trebuie sa mananci cat mai multe fructe si legume, sa bei macar opt pahare cu apa, sa faci sport aproape in fiecare zi si multe alte reguli. Totusi, daca vrei sa te mentii sanatoasa, nu este necesar sa ai un regim de viata asemanator cu al unui soldat. Trebuie doar sa pastrezi un echilibru si sa te simti bine in pielea ta, potrivit revistei Prevention. "Atunci cand incercam sa facem totul ca la carte, alegem de fapt atitudinea totul sau nimic", spune Martin Binks, psiholog la Centrul Duke pentru diete si slabire din Durham. Prin urmare, daca nu poti sa faci ceva perfect, de exemplu, sa faci sport o ora pe zi, nu mai faci nimic: in loc de exercitii fizice, te uiti la TV. O abordare mai buna: fii gata sa crezi ca fiecare amanunt conteaza. "Schimbarile mici sunt cele mai eficiente", anunta Romania Libera..


Impartirea treburilor casnice scade rata divorturilor


Impartirea sarcinilor domestice scade rata divorturilor, spun studiile. In societatea romaneasca, dominata inca de diviziunea traditionala a muncii in familie, tinerii incep revolutia. Orele tot mai lungi petrecute la serviciu de ambii parteneri de cuplu ii obliga sa se imparta intre familie si cariera. Se poate ajunge la frustrari si reprosuri sau la un aranjament echitabil, informeaza Adevarul.


Expunerea la soare in orele de varf, recomandata pentru productia de vitamina D


Despre expunerea la soare se stia, pana de curand, ca este nociva in cazul in care se face in timpul orelor de varf de actiune a razelor ultraviolete (11.00 si 15.00). Dintre efecte, in afara de insolatie si arsuri - cele mai putin grave - expunerea necontrolata la soare poate duce, in timp la aparitia cancerului de piele. Recent, insa, mai multe organizatii care activeaza in domeniul sanatatii au facut o descoperire care deschide noi perspective cu privire la expunerea neprotejata la actiunea razelor de soare: plaja la orele de varf si fara folosirea vreunei creme cu factor de protectie stimuleaza productia crescuta de vitamina D in organism. In acest sens, multi experti spun ca sfaturile deja cunoscute cu privire la protectia solara ca modalitate de protectie impotriva cancerului de piele ar putea creste riscul aparitiei a numeroase alte boli legate de carentele de vitamina D, pe care corpul o poate produce numai in cazul expunerii la soare, anunta EVZ.


Maladia Alzheimer va putea fi diagnosticata cu 10 ani inainte de aparitia bolii


Identificarea prezentei unei proteine in concentratie ridicata in organism constituie semnul unei imbolnaviri de Alzheimer chiar si cu 10 ani inainte de declansarea propriu-zisa a maladiei, conform unui material prezentat de cotidianul britanic The Telegraph si citat de Agerpres. Detectarea nivelului acestei proteine se poate realiza prin simple analize de sange, iar tratarea precoce a maladiei poate micsora semnificativ impactul acesteia. Conform oamenilor de stiinta, cu multi ani inainte de declansarea maladiei Alzheimer, iminenta acesteia este anuntata de cresterea nivelului unei proteine denumita clusterina. Studiul, realizat de Institutul de Psihiatrie din cadrul King\'s College din Londra, a identificat si faptul ca un nivel mai ridicat al acestei proteine corespunde unor pierderi de memorie mai rapide si mai severe, scrie Romania Libera.



de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.