Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Monica Macovei: PDL si-a tradat electoratul;Gusa il executa silit pe Corneliu Vadim Tudor

Ziarul de Vrancea
7 iul 2010 555 vizualizări
Ministru in varianta etno. Cum a aparut Elena Udrea in costum popular la Negresti Oas

Monica Macovei: PDL si-a tradat electoratul


Fostul ministru al justitiei crede ca, pentru a-si proteja interesele, conducerea PDL nu mai tine seama de nimic, nici macar de Traian Basescu. Democrat-liberalii sunt responsabili in solidar cu celelate partide de masacrarea in Senat a legii ANI, tradandu-si astfel electoratul care a crezut in anticoruptie. "Diagnosticul" a fost pus de europarlamentarul PDL Monica Macovei, care reclama ca politicienii, indiferent de partid, "si-au dat mana pentru a-si satisface interesul personal de protectie impotriva interesului public". "Responsabilitatea este transpartinica, este a clasei politice. Senatorii PDL, care s-au a-laturat acestui vot, voi spune clar ca sunt vinovati ca si cei din celelalte partide. Iar conducerea partidului este si ea vinovata", a sustinut Macovei, scrie EVZ.


Ministru in varianta etno


Cum a aparut Elena Udrea in costum popular la Negresti Oas. Dupa ce a facut turul inundatiilor, Elena Udrea a ajuns luni la Negresti Oas. A coborat din masina 4X4, in costum popular osenesc, rosu-inflorat, cu pieptar negru si basma verde, rebela, care i-a alunecat de pe crestetul blond si pe care si-a aranjat-o cu ajutor din public. Elena Udrea a zis "Nu" brandurilor de lux si a aparut intr-o tinuta mai potrivita cu brandul de tara, luni, dupa amiaza, la primaria Negresti Oas - un costum popular osenesc. A depanat amintiri din copilarie, povestind ca prin 1985 a fost acolo, intr-o tabara. A gustat paine cu sare, a ciocnit un pahar de palinca, dar n-a baut din el, dupa care a semnat contractul POR (Programul Operational Regional) pentru modernizarea ambulatoriului spitalului din localitate. Valoare lucrarilor se ridica la 2.885.384,06 lei, scrie Mediafax, acestea urmand sa inceapa in 1 octombrie, anunta Gandul.


Gusa il executa silit pe Corneliu Vadim Tudor


Fostul sef al Partidului Initiativa Nationala (PIN) Cozmin Gusa a obtinut executarea silita a europarlamentarului PRM Corneliu Vadim Tudor pentru o datorie de 50.000 lei, suma castigata de Gusa intr-un proces de calomnie. Liderul Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, va fi executat silit pentru daune morale de 50.000 de lei pe care trebuia sa i le plateasca lui Cozmin Gusa, in urma unui proces de calomnie intentat de acesta in 2008, cand era inca lider al PIN. Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au stabilit la inceputul acestei luni ca executorii judecatoresti pot trece la recuperarea sumei stabilite de instanta, pe care C.V. Tudor o va plati in solidar cu deputatul conservator Vlad Hogea - pe atunci redactor-sef al ziarului Tricolorul si al Editurii Speranta, societate care editeaza ziarele PRM - Tricolorul si Romania Mare. Avocatul lui Cozmin Gusa, Marius Manolache, a declarat ieri pentru RL ca procedura de executare este in derulare si ca obiectul il reprezinta o hotarare judecatoreasca neonorata de toti cei implicati, informeaza Romania Libera.


Ponta da cu pumnul in masa pentru a fi tarul PSD


Liderul pesedistilor a anuntat, fara stirea conducerii partidului, convocarea unui Congres extraordinar in toamna, in care va fi stabilita linia PSD, dar si impunerea unei discipline de fier. Declaratia i-a luat prin surprindere pe majoritatea membrilor Biroului Permanent National, care nu au fost instiintati de presedintele PSD despre intentiile pe care le are. Surse din partid ne-au declarat ca decizia pentru convocarea Congresului extraordinar pe 16 octombrie a fost luata in cerc restrans intre Adrian Nastase, Liviu Dragnea si Victor Ponta. Nu stiu nimic despre organizarea Congresului extraordinar. Probabil se face pentru modificarea Statutului, pentru ca se punea aceasta problema. In ultima sedinta a Biroului Permanent National nu ni s-a comunicat asa ceva, ne-a declarat vicepresedintele Constantin Nita. Nici Ion Iliescu nu era la curent cu planurile presedintelui PSD. N-am avut nici o discutie pe acesta tema cu Victor Ponta. Eu stiam ceva despre convocarea Consiliului National, dar este posibil si organizarea Congresului extraordinar. Normal ar fi ca la orice Congres sa fie aleasa si conducerea partidului sau sa fie dat un vot pentru revalidarea celei actuale, ne-a spus fostul presedinte. Nicolae Banicioiu a parut incurcat la inceput, apoi a precizat ca decizia privind Congresul a fost luata chiar in februarie, in timpul alegerii lui Victor Ponta, scrie Puterea.


Declaratia de avere, dorinta de demnitar


Senatorilor li s-a interzis sa foloseasca pagina de internet a institutiei pentru publicarea declaratiilor de avere. Fara o noua lege a Agentiei Nationale de Integritate in vigoare, publicarea documentelor e considerata simpla "dorinta a senatorilor". Cu acest argument, sustinut de senatorul UDMR Verestoy Attila, unul dintre cei mai bogati parlamentari, conducerea Senatului a decis sa respinga solicitarea unor senatori ca site-ul institutiei sa gazduiasca decla ratiile de avere. "Este un gest de libertate de constiinta al domnului senator", a comentat presedintele Senatului, Mircea Geoana, la sedinta Biroului Permanent solicitarea UNPR-istului Liviu Campanu, informeaza EVZ.


Lectie de smenuiala liberala: cum sa furi un hotel


Politica asta e o curva cam costisitoare, mai ales daca esti nevoit sa halesti din piinea neagra a Opozitiei. Asa ca e de inteles, pe undeva, cum unii liberali au trecut de la smenurile cu statul la praduielile din privat. Totusi, cind ajungi sa ciordesti in privat, de la rude, e putin cam grav. Sa va explic: in Orastie, un orasel din judetul Hunedoara, exista un hotel, Madonida, cu aproape 100 de camere. Firma in proprietatea careia se afla hotelul se numeste, cita inspiratie, SC Madonida SRL si este detinuta, in parti egale, de Ioan Dorin Popa si Marius Nedelcu Danila. Cei doi se stiu de ani de zile, ba chiar Danila e nasul de cununie al lui Popa. Popa este nu doar om de afaceri, ci si mare politician de talie locala, sef al PNL Orastie. Integral in editia tiparita a Academiei Catavencu.



; de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.